Dövüş Sanatı Seçimi

Serpenos

Kilopat
Katılım
15 Ağustos 2014
Mesajlar
3.257
Makaleler
2
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522193036
Merhabalar. Kendime yeni maceralar arıyorum ve bir savaş sanatı öğrenmeye karar verdim. Bir zamanlar kısa süre de olsa Taekwondo'ya gittim ve bir süre sonra bıraktım. Konyada yaşıyorum o yüzden her sporu bulamam. Şimdilik Muay Thai hoşuma gitti ama dirsek ve diz ön planda kullanılıyor benim ise sevdiğim tarz Taekwondo tarzı tekmeleri kullanarak yanında yumruklarında çalışması.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce uzun bir süre kick boks yaptıktan sonra taekwondo ya başlamıştım iki spor dalının arasında çok fark oldugunu bariz şekilde hissettim taekw. çok farklı bir platformdur rakibin en ufak hatası bile değerlendirilir ama kickb. muay thai gibi sporlarda ne oldugunu anlamadan patara kütere sokak kavgası gibi olur özellikle de ring heycanı varsa tabi bu benim fikrim bana sorarsan taekwondo ya devam et ayrıca sadece ayak değil el de kullanıyorsun belirli bir kuşaktan sonra da boks'a başlayabilirsin...
 
Eğer gidebiliyor isen Krav Maga öneririm. Bende gitmek istiyordum ama bana çok uzak kalıyordu malesef.
 
Capoeira kesinlikle. Yaklaşık 2 sene yaptıktan sonra bazı sebeplerden dolayı bıraktım. Aynı spor salonunda taekwondo da vardı ve kendi seansımdan önce hep onları izlerdim. İki spor arasında gördüğüm en büyük fark capoeira kafes dövüşü gibidir kural yoktur. Savunma değil saldırı sporudur. Bu yüzden capoeira bence en iyi dövüş sanatı.
 
Alpagu öneririm. Taekwondo gibi ayak bol kullanılır ayrıca kendine göre silahları vardır.
Ha ayrıca Taekwondo'da WTF değil de ITF stili dediğinize yakın.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı