Doğru Hız Aşırtma İşlemcinin Ömrünü Kısaltır mı?

suiti

Kilopat
Makaleler
1
İşlemcim i5 9600K, anakartım MSI MPG Z390 Gaming Plus. 4.0 gibi bir değere OC yapmak istiyorum. Bu konularda acemi olduğum için pek bir bilgi birikimim yok. Sizce belirttiğim seviyelerde doğru ve stabil bir OC uygularsam işlemcinin ömrü kısalır mı ?

Maks. turbo frekansı 3.08 GHz olan ve "i" ailesinin ilk üyelerinden birisi için bence gayet yüksek.
Hocam yanlış konuya yazdınız herhalde.i5-9600K, yani 9.cu nesil ve turbo frekansı 4.60GHz.

Hocam yanlış konuya yazdınız herhalde.i5-9600K, yani 9.cu nesil ve turbo frekansı 4.60GHz.
Olaylar karıştı 🙂 Ben, senin ilk mesajını @DRsağbırakmayan 'a yazdın sanmıştım. Kafa gitmiş😅

Bende birşey anlamadım. 😊
Benim demek istediğim voltaj ayarınız ve ısı değerleriniz normal seviyelerde olursa problem olmaz demek istemiştim.
Örnek vermek içinde kendi kullandığım işlemciyi yazdım.

Umarım imlâ hatası yapmamışımdır, yaptıysam kusuruma bakmayınız moderatör Bey 😊

Hayır, kısalmaz. 5 GHz ve 1.3V ile başlayabilirsiniz. Stabilitesini test ederken Prime95 kullanın. Aida64 gibi programlardan sıkıntısız geçen işlemciniz oyunun 10. dakikasında mavi ekrana sebebiyet verebilir. Ancak Prime95'te birkaç saat dayandıysa problem çıkma ihtimali 0'a yakındır diyebilirim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı