Doğu Türkistan'ın Konya'da katledilen köpekler kadar değeri yok mu?

276324

Hectopat
Katılım
24 Ağustos 2019
Mesajlar
667
Makaleler
1
Çözümler
4
Biz Müslüman Türklerin baş düşmanlarımızdan biri olan Çin, yıllardır Doğu Türkistan'daki soydaşlarımıza zulmediyor ve soykırım uyguluyor. İnsan hakları, teröre hayır, kadına şiddete hayır gibi söylemlerle göz boyamayı âdet edinmiş olan dünyanın dünyalıkta gelişmiş olan ülkeleri gözlerini yumup gündemi değiştiriyor. Terör devleti İsrail'den sonra başı çekenlerden bir diğeri olan terör devleti Çin, COVID'i bahane ederek Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi evlere kapatarak kapıları üzerlerine kilitlediler. Bu da yetmezmiş gibi kilit üzerlerine güçlendirme yaparak, evlerin içerisinde ki Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi açlığa ve susuzluğa mahkûm ederek ölümün pençesine bıraktılar.

1669969808552.png

Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi kapattıkları evlerde Çin terör devleti tarafından yangın çıkarılmasıyla can pazarı yaşandı. Pek çok kardeşimiz şahadete yürüdü. Müslüman oldukları için türlü işkencelere maruz kalan Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz, yapılan zulümlere rağmen imanlarından vazgeçmeyi zerre düşünmediler. Yangının çıkışından saatler sonra bölgeye intikal eden itfaiyenin hiçbir faydasının olmadığı ve olmayacağı da zaten akıl sahiplerinin sorgulamaya bile gerek duymayacağı bir konudur. Terör devleti Çin'in toplama kamplarına kaçırdıkları nice çocuklar anasından-babasından koparıldı. Nice babalar eşlerinden, çocuklarından ayırıldı ve katledildi.

Doğu Türkistan'da ki o mazlum ve masum insanların yerine birkaç dakikalığına kendinizi koyun. Gözlerinizi kapatın ve onlara yapılanların size yapıldığını hayalleyin. Henüz 3 yaşındaki yeğeninizi başından kurşunlayarak gözünüzün önünde öldürdüklerini düşünün, babanızı ve sizi bağlayarak gözlerinizin önünde annenize ve kız kardeşlerinize tecavüz ettiklerini hayalleyin. Hayallediğinizde bile içinize acı ve sızı veren bu durumları Doğu Türkistan'da ki soydaşlarımız, kardeşlerimiz her gün yaşıyor. Konya'da katledilen köpeği gündeme taşıdılar, paylaştılar, kin ve nefret kustular o caniye karşı. Doğu Türkistan'da katledilen insanların bir köpek kadar değeri yok muydu peki? Hani kadın haklarını koruyan dernekler, vakıflar, oluşumlar nerede? İran'da başörtüsüne, İslam'a, edep ve hayaya karşı kışkırtılan halkın içerisinde polisin müdahelesiyle ölen kız için ağlayanlar, Doğu Türkistan'da soykırıma uğrayan soydaşlarımız için neden suspus oldular?

1669970867918.png

Fotoğrafta ki kız sizin ablanız da olabilirdi. Annesi ve 4 kardeşi yanarak şehit olan bu kız, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Bu kızın yerinde siz olamaz mıydınız? Sizin başınıza gelemez miydi bu olaylar? Annenizin ve kardeşlerinizin öldürüldüğünü düşündüğünüzde içinizde bir acı peyda olmuyor mu? Aynı olayları bizler yaşasak birilerinin bu zulumlere, bu teröre ses çıkarmasını istemez miyiz?

Bu zulme karşı birey birey tepki göstererek bir topluluk oluşturacağız. Oluşturmak zorundayız. Bu tepkiler büyüdükçe etkileri de artacaktır. "Bizim tepkilerimizden ne olur ki?" gibi aptalca ve cahilce düşüncelere kapılmayacak kadar akıl sahibi olduğumuzu bildiğim için buraya yazdım bunları. Ben e-ticaret ile uğraşıyordum ve Çin'den aldığım ürünleri Türkiye'de satıyordum. Fakat bunun yanlış olduğunun geç de olsa farkına varıp Çin'den ürün alımını durdurdum. Ben tepkimi böyle koydum ve nasıl koyabiliyorsam, elimden ne geliyorsa onları da yapmak için çaba gösteriyorum. Eğer elimizden bir şey gelmiyorsa fiziki olarak, o zaman bu zulmü duyurmakla mükellefiz. Terör devleti Çin'e tepkimizi her türlü göstermemiz lazım. Duyurun bu zulmü, duyurun!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çin'e tepki gösterince ne olacak peki? Böyle bir durumda kendimizi düşünmeliyiz.
Tepki dediğimiz kavramın ne olduğunu biliyor muyuz hocam? Tepki nedir? Nelere tepki verilir/gösterilir? Biliyor muyuz? Birisi koluna bıçağı dayasa ve kesmeye başlasa tepki göstermeksizin öyle durur musunuz? Gücünüzün yetmeyeceğini anlasanız bile yine de refleks olarak tepkide bulunursunuz. İşte bu yüzden Çin'in zulmüne karşı tepki göstermeye davet ediyorum. Ayrıca böyle bir durumda kendinizi düşünecek ne gibi bir olumsuz durum var? Siz devlet yöneticisi değilsiniz. Siz halksınız ve halkın tepkisinden devlet sorumlu tutulmaz!

Bu arada açtığım konuya gülme tepkisi veren şahısları ilgilendiren bir durum yok konuda. Neden gelip de burada kendi milletlerini ilgilendirmeyen bir duruma tepki gösteriyorlar anlamıyorum. Karabağ'dan kovulan ermenileri konu alsaydım ve ona tepki verselerdi haklı olabilirlerdi.
 
Filistin'deki Müslüman çocuğa bir şey olunca bunu gündem yapanlar, iş Türklere gelince neden susuyor? Suriyeliye, Afgan'a kapıları sonuna kadar açanlar, iş Doğu Türkistanlıya gelince neden kapıları kapatıyorlar? Önce bunu sormak lazım. Ben bir ateistim ama Doğu Türkistan'daki insanları sonuna kadar destekliyorum. Keşke ülkemize Suriyeli-Afgan kaçkın doldurmak yerine bu insanları alsak.

Doğu Türkistan'daki insanların Suriyeli ve Afganlar kadar değeri yok mu?
 
Son düzenleme:
Biz Müslüman türklerin baş düşmanlarımızdan biri olan Çin, yıllardır doğu türkistan'daki soydaşlarımıza zulmediyor ve soykırım uyguluyor. İnsan hakları, teröre hayır, kadına şiddete hayır gibi söylemlerle göz boyamayı âdet edinmiş olan dünyanın dünyalıkta gelişmiş olan ülkeleri gözlerini yumup gündemi değiştiriyor. Terör devleti İsrail'den sonra başı çekenlerden bir diğeri olan terör devleti Çin, COVID'i bahane ederek doğu türkistanlı kardeşlerimizi evlere kapatarak kapıları üzerlerine kilitlediler. Bu da yetmezmiş gibi kilit üzerlerine güçlendirme yaparak, evlerin içerisinde ki doğu türkistanlı kardeşlerimizi açlığa ve susuzluğa mahkûm ederek ölümün pençesine bıraktılar.

Doğu türkistanlı kardeşlerimizi kapattıkları evlerde Çin terör devleti tarafından yangın çıkarılmasıyla can pazarı yaşandı. Pek çok kardeşimiz şahadete yürüdü. Müslüman oldukları için türlü işkencelere maruz kalan doğu türkistanlı kardeşlerimiz, yapılan zulümlere rağmen imanlarından vazgeçmeyi zerre düşünmediler. Yangının çıkışından saatler sonra bölgeye intikal eden itfaiyenin hiçbir faydasının olmadığı ve olmayacağı da zaten akıl sahiplerinin sorgulamaya bile gerek duymayacağı bir konudur. Terör devleti Çin'in toplama kamplarına kaçırdıkları nice çocuklar anasından-babasından koparıldı. Nice babalar eşlerinden, çocuklarından ayrıldı ve katledildi.

Doğu türkistan'daki o mazlum ve masum insanların yerine birkaç dakikalığına kendinizi koyun. Gözlerinizi kapatın ve onlara yapılanların size yapıldığını hayalleyin. Henüz 3 yaşındaki yeğeninizi başından kurşunlayarak gözünüzün önünde öldürdüklerini düşünün, babanızı ve sizi bağlayarak gözlerinizin önünde annenize ve kız kardeşlerinize tecavüz ettiklerini hayalleyin. Hayallediğinizde bile içinize acı ve sızı veren bu durumları doğu türkistan'daki soydaşlarımız, kardeşlerimiz her gün yaşıyor. Konya'da katledilen köpeği gündeme taşıdılar, paylaştılar, kin ve nefret kustular o caniye karşı. Doğu türkistan'da katledilen insanların bir köpek kadar değeri yok muydu peki? hani kadın haklarını koruyan dernekler, vakıflar, oluşumlar nerede? İran'da başörtüsüne, İslam'a, edep ve hayaya karşı kışkırtılan halkın içerisinde polisin müdahalesiyle ölen kız için ağlayanlar, doğu türkistan'da soykırıma uğrayan soydaşlarımız için neden suspus oldular?

Fotoğrafta ki kız sizin ablanız da olabilirdi. Annesi ve 4 kardeşi yanarak şehit olan bu kız, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Bu kızın yerinde siz olamaz mıydınız? Sizin başınıza gelemez miydi bu olaylar? Annenizin ve kardeşlerinizin öldürüldüğünü düşündüğünüzde içinizde bir acı peyda olmuyor mu? Aynı olayları bizler yaşasak birilerinin bu zulumlere, bu teröre ses çıkarmasını istemez miyiz?

Bu zulme karşı birey birey tepki göstererek bir topluluk oluşturacağız. Oluşturmak zorundayız. Bu tepkiler büyüdükçe etkileri de artacaktır. "bizim tepkilerimizden ne olur ki?" gibi aptalca ve cahilce düşüncelere kapılmayacak kadar akıl sahibi olduğumuzu bildiğim için buraya yazdım bunları. Ben e-ticaret ile uğraşıyordum ve Çin'den aldığım ürünleri Türkiye'de satıyordum. Fakat bunun yanlış olduğunun geç de olsa farkına varıp Çin'den ürün alımını durdurdum. Ben tepkimi böyle koydum ve nasıl koyabiliyorsam, elimden ne geliyorsa onları da yapmak için çaba gösteriyorum. Eğer elimizden bir şey gelmiyorsa fiziki olarak, o zaman bu zulmü duyurmakla mükellefiz. terör devleti Çin'e tepkimizi her türlü göstermemiz lazım. Duyurun bu zulmü, duyurun!

Hocam inanamıyorum çocuklara bak hahaha atmışlar çok yazık gerçekten.
 
Yahu ne kadar komik ya, ne kadar komik.

Konuya yaptığım yorum bu:
Filistin'deki Müslüman çocuğa bir şey olunca bunu gündem yapanlar, iş Türklere gelince neden susuyor? Suriyeliye, Afgan'a kapıları sonuna kadar açanlar, iş Doğu Türkistanlıya gelince neden kapıları kapatıyorlar? Önce bunu sormak lazım. Ben bir ateistim ama Doğu Türkistan'daki insanları sonuna kadar destekliyorum. Keşke ülkemize Suriyeli-Afgan kaçkın doldurmak yerine bu insanları alsak.

Doğu Türkistan'daki insanların Suriyeli ve Afganlar kadar değeri yok mu?

Ardından gördüğüm konu bu:

İster inanın ister inanmayın üstteki yorumu yapmadan önce Uygur Türklerine yapılan olayı görmemiştim. Tamamıyla genel bir değerlendirme yapmıştım. Ne yazık ki haklı olduğumu gördüm. Maalesef gördüm.

Arap Kalkınma Partisi.
 
Gereksiz agresif ve boş bir mesaj. Sanki Uygur beyin yıkama kampları Technopat'taymış gibi sizli bizli cümlelerle vicdan sömürüsü yapar gibi yazılar yazarsanız duruma aslında üzülen insanlar bile gülüp geçer.

İran'da ölen kadına ağlayanlar Uygurlu birinin ölmesine veya acı çekmesine suspus olduğunun kanıtı nerde acaba? Böyle beleş şeyler sallamak ne kolay ya. Bir de "İmanlarından vazgeçmediler." bilgisi nerden geldi size? Milyonlarcası hem baskıyla, hem de kültür eksikliği sebebiyle Çin'in içlerinde eriyip gittiler. Sırf bir an alevlendiniz diye oraya buraya asılsız bilgi saçarak durumla ilgilenen insanları da iğrendirmeyin. Bir de cidden soruyorum her şeyden önce konu hakkında ne kadar ihtisaslısınız acaba? "Çin Türkleri öldürüyor." cümlesinin ötesine geçebiliyor musunuz? Geçemiyorsanız zaten bu insanlık dramına bu tarz alevli ama içeriği olmayan yazılarla bir faydanız olmayacak.
 
Tepki dediğimiz kavramın ne olduğunu biliyor muyuz hocam? Tepki nedir? Nelere tepki verilir/gösterilir? Biliyor muyuz? Birisi koluna bıçağı dayasa ve kesmeye başlasa tepki göstermeksizin öyle durur musunuz? Gücünüzün yetmeyeceğini anlasanız bile yine de refleks olarak tepkide bulunursunuz. İşte bu yüzden Çin'in zulmüne karşı tepki göstermeye davet ediyorum. Ayrıca böyle bir durumda kendinizi düşünecek ne gibi bir olumsuz durum var? Siz devlet yöneticisi değilsiniz. Siz halksınız ve halkın tepkisinden devlet sorumlu tutulmaz!

Bu arada açtığım konuya gülme tepkisi veren şahısları ilgilendiren bir durum yok konuda. Neden gelip de burada kendi milletlerini ilgilendirmeyen bir duruma tepki gösteriyorlar anlamıyorum. Karabağ'dan kovulan ermenileri konu alsaydım ve ona tepki verselerdi haklı olabilirlerdi.

Verdiğiniz örnekle yaşanan olay arasında dağlar kadar fark var, çünkü burada ki durum bıçak değil üzerinde duran bir atom bombası etkisinde, devletin ve haberlerin bunu çok göz önüne çıkarıp tepki göstermesi Çin ile ilişkileri etkiler ve ekonomik olarak sonucu iyi olmaz bizim için, güçlü, güçsüzü ezer bu hep böyledir drama yapsak da etsek de elinden hiçbir şey gelmez.
 
Halen kendini devlet sanan, Çin'in bize karşı yaptırımlarından korkan korkakların olduğunu görmek ne kadar acı. Rızkımızı veren Allah iken, rızka kefil olan Allah iken, rızkı için Çin'den korkanları görmek gerçekten çok acı...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı