Doğum günümü kutlamayan insanlara ne yapmalıyım?

Doğru haklısın. Bende doğum günlerini kutlarım sevdiğim insanların. Hatta hiç tanımadığım bir insanın o gün doğum günü olduğunu bilsem, nezaketen kutlarım. Ama benim doğum günümü kutlamasalar bir şey olmaz. Çünkü benim için önemi yok. Alt tarafı doğmuşuz işte. Doğum günümde tek başıma hiç yapmadığım şeylerin listesini çıkarır onları yaparım. Öyle doğum günü partileri falan bana saçma geliyor. Sana belki saçma gelmeyebilir.

Katılıyorum dostum bende kutlarım ama kendiminkinin kutlanmasını çok önemsemiyorum belki birisinden beklersin o kutlamaz ona kırılmayı anlayabiliyorum.

Katılıyorum dostum bende kutlarım ama kendiminkinin kutlanmasını çok önemsemiyorum belki birisinden beklersin o kutlamaz ona kırılmayı anlayabiliyorum.
O normal zaten onu saymıyorum. Çocukluk arkadaşın olabilir veya ailen. Zaten onlarda kutlar büyük ihtimal. Veya çok samimi olduğunuz için arkadaşınız kutlamayabilşr bir ihtimal. Ona da bir çıtlattığınızda öncesinden hatırlıyor zaten, hazırlık yapıyor.

Tam 12 de kutlamak saçma evet gerekli bir şey değil yakın dostlarınla da hayatın çok ayrıdır büyük ihtimalle.

Zaten gerçekten yakın bir dostunsa böyle şeyleri düşünmezsin kutlamadı umursamıyor mu vs.
Demek istediğim zaten o hocam. Yakın dostlar umursamaz kutladı mı kutlamadı mı diye.

Bir insana gereğinden fazla değer vermek, başlı başına bir hatadır ve gereğinden fazla değer verip hayatınızın merkezine koyarsanız da üzülme riskiniz daha fazladır ve bunu da göze almış oluyorsunuz. Yapacak bir şey yok. Sırf doğum gününüzü kutlamadılar diye gidip küsmenin de hiçbir mantığı yok. Sadece verdiğiniz önemi azaltabilirsiniz.

Yorumlarınız için teşekkür ederim, fikirlerim genel olarak @thelavuk ile uyuşuyor. Bu olayın üzerine bi arkadaşım kutlamayanlara sormuş niye kutlamadınız diye iki tanesi özür anlamında mesaj yazdılar ben de gereksiz soğuk yapmanın veya onlarla aramı açmanın doğru olmayacağını düşündüm. Kendileri benim de bildiğim üzere bu tarz şeylere pek önem veren kişiler değiller. Bunu ifade ettiler özür dilediler ben de yeterli olduğunu düşünüyorum. Önemsiz demenizi de anlamaya çalışıyorum ama, ben çocukluğumdan beri hiçbir günü önemsemedim doğum günüm hariç. İnsan sevdiği kişilerden bir karşılık bekliyor ben unutmamışım 50 tane alarm hatırlatıcı kurmuşum hani onlar da bi mesaj atsın istiyorum. Belki de yanlıştır diye düşünerek büyütmüyorum olayı. Ancak günlere anlam yüklemeniz saçma diyen kişiler için de şunu söylemeliyim, insanın hayatında değer verdiği şeyler olmalı. Bu bir gün bir hobi vs. olabilir. Benim için önemli çok az şeyden biri de buydu. Fikirleriniz için tekrardan teşekkürler.

Hayatınızda her şey istediğiniz gibi gidecek diye bir kural yok maalesef. Adamına göre davranacaksınız. Bir insanı hayatınızın merkezine koyup ona değer veriyorsanız da üzülmeyi de göze alacaksınız. Üzülme ihtimaliniz daha fazla oluyor. Sizi anlayabiliyorum. Onlardan da karşılık bekliyorsunuz ancak biraz da umursamaz olmak gerekiyor. Tam zamanı gelince kutladın da ne oldu? Söyleyeyim. Onlar hatırlamamış bile :D Amacım küçümsemek ya da seni incitmek değil ancak dünya böyle. İyi olursan incinirsin. Forumdan adamın biri demişti dersin, beni hatırlarsın.

Bence o kişinin yakınlığına göre değişir ama benim en en yakın dediklerim bugün doğum günümü kutlamadılar kendileri bir hafta önceden ya haftaya da doğum günüm biliyorsunuz gibi ifadeler kurarak size hatırlatır hatırlatmasına gerek bile yok ben herkesin doğum gününü biliyorum özel olarak telefon notlarda herkesin doğum tarihi yazılı bugün sildim ama doğum günümü kutlamadıkları için değil benim onlara gereğinden fazla önemseyip düşündüğüm için.

Merhaba, 6 kişilik bir grubumuz var iki erkek dört kız şeklinde. Benden önce 3 kişinin doğum günü vardı 3'ü de kızdı. Hepsinin doğum gününü 00.00'da kutladım. Ama bir tane kız hariç bırakın 00.00'ı hiç kutlamadılar. Sizce arama mesafe mi koymalıyım? Yoksa insanlık hali unutulmuş olabilir bayramdan vs. mi demeliyim?
Unutmuş veya bilmiyor olabilir sakin olun, ha biliyor ama bilerek kutlamadıysa ayıp etmiştir ancak bende takılacak birşey yok pek, yanlış anlamayın ama kimse arkadaşını bu denli fazla umursamıyordur bile.

Unutmuş veya bilmiyor olabilir sakin olun, ha biliyor ama bilerek kutlamadıysa ayıp etmiştir ancak bende takılacak bir şey yok pek, yanlış anlamayın ama kimse arkadaşını bu denli fazla umursamıyordur bile.

Yani bence de unutmuş olabilirler bu çok normal zaten bende doğum günümü pek önemseyen biri olmadığım için sıkıntı yok benim için. Aramızda doğum günümün Ramazan'a denk geldiği konuşulmuştu 3-5 kişi kutladı kutlamayan kişilerde normal olarak ben kendi açımdan arkadaşlığıma devam ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı