Ülkece zor zamanlar yaşıyoruz, hiç bir meslek grubuna yapılmayan zamlar, ek ödemeler sağlık çalışanlarına yapılıyor ona rağmen işlerini düzgün yapmıyorlar, zoru görünce kaçanların Suriye'de savaştan kaçanlardan farkı yoktur gözümde, hiç kimse kusura bakmasın gitmek isteyen gidebilir.Doktorlar giderse gitsin. Tacizci tecavüzcü arap, paki, afgan kardeşlerimiz gelsin.
Böyle diyorsunuz, gidenlerden sonra ülkede doktor kalmadı, kalifiye mühendis kalmadı, o kalmadı, bu kalmadı diye ağlaşıyorsunuz.Hiç kimse kusura bakmasın gitmek isteyen ..... gitsin.
Birileri gitti diye şikayet eden falan yok okuduğunu doğru anla!Böyle diyorsunuz, gidenlerden sonra ülkede doktor kalmadı, kalifiye mühendis kalmadı, o kalmadı, bu kalmadı diye ağlaşıyorsunuz.
Karar verin. Haklarını arayan insanlarla birlikte hak arayıp kendi hayatınızı da mı düze çıkarmak istiyorsunuz? Yoksa sizden farklı hayat görüşüne sahip herkese ..... gidin diyerek gitmeye teşvik ettikten sonra elinizde bir şeyler kalmayınca durumdan şikayet etmek mi istiyorsunuz?
Siz de şu gerçeğin farkına varın, Türkiye'de durum halkın ayrışmasından başka bir şey değil. Halkın bir tarafı diğer tarafından nefret ederken neyi çözeceksin? Ya .... gidin ya da bizim şartlarımızla seve seve kalıp boyun eğin diyorsunuz, gidiyorlar. 5 yıl içinde kendi kendinize kalınca da şikayet etmeyin.Bir sorun varsa bunun çözümü kaçmak değil kaçıyorsa zaten bu ülkeye bana göre çalışırken de faydası olmaz.
Hain ilan eden yok, istediğimi tekrarlıyorum lütfen okuduğunu doğru anla.Sizde şu gerçeğin farkına varın, Türkiye'de durum halkın ayrışmasından başka bir şey değil. Halkın bir tarafı diğer tarafından nefret ederken neyi çözeceksin? Gidin diyorsunuz, gidiyorlar. 5 yıl içinde kendi kendinize kalınca da şikayet etmeyin.
Onu geçtim sadece 1 defa yaşama hakkına sahip olduğu hayatları konusunda insanların yaptığı seçimleri yargılamak, hain ilan etmek, .... gidin demek sana mı düştü?
Vatandaş dediğin şey tebaa değildir. Dünya'da gelişmiş olan hangi ülkede vatandaşlar devlet için var? Devletin vatandaşlar için olduğunu, insanların hayatlarını daha iyi hale getireceklerini söyleyerek bir yere gelenlerin insanlara talep ettiği imkanları sağlamak zorunda olduğunu, insanların da haklarının verilmediğini düşündüğünde diğer tarafın keyfine göre "köle" olmayı kabul etmeme haklarının olduğunu öğrenin.Doğuda görev yapan asker bu şartlar altında bu maaş az, bu çalışma koşulları kötü diye gitsin o zaman, eğer bunu doktorlar yapıyorsa kusura bakma ülkenin ayrışmasını isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyorlardır.
Dostum doktora şiddet falan tamamen pohpohlama çabası. Her meslekte her ülkede sorun var. Amerika'da da var. Tapu'da memura kafa atan da var. Doktorlar yanlış muayene yapıyor ters konuşup ilgilenmiyor sonra kavga çıkıyor. Hastalık zordur herkese Allah yardım etsin, hasta yakını olmak hastanede yatıp kalkmak kimse istemez. Hasta psikolojisini takan yok. Doktorlar röntgene bile adam gibi bakmıyor. Özelde olanda dünya kadar para alıyor boşa ağlamasın. Bu ülkede bir meslek grubunu tanrılaştıramayız kusura bakmasınlar. Yapmayacaksa olmasın, kadroları ve kontenjanları doldurup olacakları da engellemesin. Doçent bile anlamıyor ülkenin diğer ucuna hastaneye şehir biyopsiyi gönder diyor. Ya ülkede hayat kurtaran ve şifa dağıtan doktor sayısı çok az. Gidenler vazgeçilmezler değiller, bir gün dönmek isterlerse sınır kapılarında zamanında terk ettikleri Türk milleti orta parmağı ile yallah Almanya'ya diyecek.
Gitmek isteyen zaten senin kusuruna bakmadan gider de, sen ülkece o kişiyi kaybettikten sonra her şeyin düzelebileceğine inanıyor musun? Beyin göçü veren hangi ülkeler gelişmiş? Hangi ülkeler refaha kavuşmuş? Bir de beyin göçü alan Avrupa ülkelerine bak. ABD'nin şu anki konumuna nasıl ulaştığını da açıklamayalım burada.hiç kimse kusura bakmasın gitmek isteyen gidebilir.
Bu kadar yazıyorsun da karşındaki kitle zaten bu kadar uzunluktaki metni dahi okumaktan aciz bir kitle. Okusalar bu durumda olmazlar zaten.