Doktor sayısı azalıyor, randevu yok

Doktorlar giderse gitsin. Tacizci tecavüzcü arap, paki, afgan kardeşlerimiz gelsin.
Ülkece zor zamanlar yaşıyoruz, hiç bir meslek grubuna yapılmayan zamlar, ek ödemeler sağlık çalışanlarına yapılıyor ona rağmen işlerini düzgün yapmıyorlar, zoru görünce kaçanların Suriye'de savaştan kaçanlardan farkı yoktur gözümde, hiç kimse kusura bakmasın gitmek isteyen gidebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç kimse kusura bakmasın gitmek isteyen ..... gitsin.
Böyle diyorsunuz, gidenlerden sonra ülkede doktor kalmadı, kalifiye mühendis kalmadı, o kalmadı, bu kalmadı diye ağlaşıyorsunuz.

Karar verin. Haklarını arayan insanlarla birlikte hak arayıp kendi hayatınızı da mı düze çıkarmak istiyorsunuz? Yoksa sizden farklı hayat görüşüne sahip herkese ..... gidin diyerek gitmeye teşvik ettikten sonra elinizde bir şeyler kalmayınca durumdan şikayet etmek mi istiyorsunuz?

Böyle diyorsunuz, gidenlerden sonra ülkede doktor kalmadı, kalifiye mühendis kalmadı, o kalmadı, bu kalmadı diye ağlaşıyorsunuz.

Karar verin. Haklarını arayan insanlarla birlikte hak arayıp kendi hayatınızı da mı düze çıkarmak istiyorsunuz? Yoksa sizden farklı hayat görüşüne sahip herkese ..... gidin diyerek gitmeye teşvik ettikten sonra elinizde bir şeyler kalmayınca durumdan şikayet etmek mi istiyorsunuz?
Birileri gitti diye şikayet eden falan yok okuduğunu doğru anla!
Kimse bu ülkede ayan, elit değil ki ayrı muamele görsün, bir sorun varsa bunun çözümü kaçmak değil kaçıyorsa zaten bu ülkeye bana göre çalışırkende faydası olmaz. Karar vermekten bahsetmek gerekirse ''kaçmak'' mücadele etmek ise ben mücadeleci değilim.

Bir sorun varsa bunun çözümü kaçmak değil kaçıyorsa zaten bu ülkeye bana göre çalışırken de faydası olmaz.
Siz de şu gerçeğin farkına varın, Türkiye'de durum halkın ayrışmasından başka bir şey değil. Halkın bir tarafı diğer tarafından nefret ederken neyi çözeceksin? Ya .... gidin ya da bizim şartlarımızla seve seve kalıp boyun eğin diyorsunuz, gidiyorlar. 5 yıl içinde kendi kendinize kalınca da şikayet etmeyin.

Onu geçtim sadece 1 defa yaşama hakkına sahip olduğu hayatları konusunda insanların yaptığı seçimleri yargılamak, hain ilan etmek, .... gidin demek sana mı düştü?

Sizde şu gerçeğin farkına varın, Türkiye'de durum halkın ayrışmasından başka bir şey değil. Halkın bir tarafı diğer tarafından nefret ederken neyi çözeceksin? Gidin diyorsunuz, gidiyorlar. 5 yıl içinde kendi kendinize kalınca da şikayet etmeyin.

Onu geçtim sadece 1 defa yaşama hakkına sahip olduğu hayatları konusunda insanların yaptığı seçimleri yargılamak, hain ilan etmek, .... gidin demek sana mı düştü?
Hain ilan eden yok, istediğimi tekrarlıyorum lütfen okuduğunu doğru anla.
Sen kaçmayı mücadele etmek olarak tanımlamışsın bence kaçmak mücadele etmek değildir demişim, nerede burada hainlik ile suçlamak?
Doğuda görev yapan asker bu şartlar altında bu maaş az, bu çalışma koşulları kötü diye gitsin o zaman, eğer bunu doktorlar yapıyorsa kusura bakma ülkenin ayrışmasını isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyorlardır, kendilerine özel muamele istiyorlardır, bundan sonrası ayanlıktır başka da bir şey demiyorum, okuduğunu anlamayan biriyle daha fazla tartışıp Sosyal'i kirletmeyeceğim, iyi sosyaller.

Doğuda görev yapan asker bu şartlar altında bu maaş az, bu çalışma koşulları kötü diye gitsin o zaman, eğer bunu doktorlar yapıyorsa kusura bakma ülkenin ayrışmasını isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyorlardır.
Vatandaş dediğin şey tebaa değildir. Dünya'da gelişmiş olan hangi ülkede vatandaşlar devlet için var? Devletin vatandaşlar için olduğunu, insanların hayatlarını daha iyi hale getireceklerini söyleyerek bir yere gelenlerin insanlara talep ettiği imkanları sağlamak zorunda olduğunu, insanların da haklarının verilmediğini düşündüğünde diğer tarafın keyfine göre "köle" olmayı kabul etmeme haklarının olduğunu öğrenin.

Hakkını alamadığı için gitmek isteyen asker ya da doktorun hain olmadığını da öğrenin. Onlara verilen vaatleri yerine getirmeyenleri sorgulamayı da öğrenin. Sizler, sizi bu duruma getirenlerin ekmeğine yağ sürüyorsunuz asıl.

Dostum doktora şiddet falan tamamen pohpohlama çabası. Her meslekte her ülkede sorun var. Amerika'da da var. Tapu'da memura kafa atan da var. Doktorlar yanlış muayene yapıyor ters konuşup ilgilenmiyor sonra kavga çıkıyor. Hastalık zordur herkese Allah yardım etsin, hasta yakını olmak hastanede yatıp kalkmak kimse istemez. Hasta psikolojisini takan yok. Doktorlar röntgene bile adam gibi bakmıyor. Özelde olanda dünya kadar para alıyor boşa ağlamasın. Bu ülkede bir meslek grubunu tanrılaştıramayız kusura bakmasınlar. Yapmayacaksa olmasın, kadroları ve kontenjanları doldurup olacakları da engellemesin. Doçent bile anlamıyor ülkenin diğer ucuna hastaneye şehir biyopsiyi gönder diyor. Ya ülkede hayat kurtaran ve şifa dağıtan doktor sayısı çok az. Gidenler vazgeçilmezler değiller, bir gün dönmek isterlerse sınır kapılarında zamanında terk ettikleri Türk milleti orta parmağı ile yallah Almanya'ya diyecek.

Twitter da yakındıkları durum bu. Fazla kadro açmak ile çözüm olmuyor. Akademisyen çok az. O kadar kadrodan neredeyse cerrahi kadrolar boş. Bazı bölümler boş. 30 kişilik nefroloji tercih eden sadece 1 kişi. Şanlıurfa'da çoğu bölüm doktor olmadığı için kapandı. Mecbur sevk ediyor. Antalya'da plastik cerrah istifa edince asistanlar başka hastanede eğitim görecekler. Doktor değilim ama ana dalda 12 yan dalda 14 yıl çaba veriyorlar ya dayak yiyor ya da ölüyor. Adam cezada almıyor. Daha geçen saatlerde hekimsen paylaşmış Siirt'te bir doktora yumruk armış sonra serbest. Özelde çünkü hastane sahibi tonla para alıyor ve dolayısı ile doktora biraz daha fazla para veriyor hastane sahibi. Özelde tedavi olmak pahalı. Babamın rahmeti arkadaşı durumu biraz iyiydi medicana bile zorladı başka özel hastaneye sevk edilmişti. En basit babama verilen albumin 1400 TL. Uludağ üniversitesinde çocuk bölümü doktoru gitti çözüm elimizde belli süre rehin olarak kalma. Böyle durumda doktora tek zincire ile bağlanmadığı kalıyor. Hasta psikolojisini bilirim hem hastayım hem yakınıyım ama bu bana doktora saldırma veya öldürme hakkı vermiyor. CİMER'e şikayet edebiliyorsun doktoru. En çok doktorlara şiddet var. 5 DK bekleyemiyor ama bankada, adliyede sesi çıkmıyor. Bankada borç ödemeye gittim hiç bağırış çağırış yok. Profesör doktor karşısında el pençe sırasını bekliyor. Profesör özel hastasıyım. Sürekli muayene oluyorum. Aralık muayenesinde hoca geleceğim dedi 2 saat gelmedi kimse doktora bağırmadı neden gelmedin diye. Doğruya doğru demek emeğe emeğin hakkını vermemiz lazım. 12 yıl ve insan gücünü kaybediyoruz.

Birde arapça randevu almayı dene farkı hisset. Bir arap asıllı vatandaşa ( artık çoğunda T.C kimliği var ) eğer bir doktor ilaç verirse ve o ilaç onda ters tepki gösterirse ve o arap kişi şikayetçi olursa doktor bunu hatayla mı yoksa bilerek mi vermiş diye soruşturma başlatılıyor.

hiç kimse kusura bakmasın gitmek isteyen gidebilir.
Gitmek isteyen zaten senin kusuruna bakmadan gider de, sen ülkece o kişiyi kaybettikten sonra her şeyin düzelebileceğine inanıyor musun? Beyin göçü veren hangi ülkeler gelişmiş? Hangi ülkeler refaha kavuşmuş? Bir de beyin göçü alan Avrupa ülkelerine bak. ABD'nin şu anki konumuna nasıl ulaştığını da açıklamayalım burada.

Türkiye son 10 yıldır baştakiler yüzünden dışa inanılmaz bir göç veriyor ve bu giden insanlar köşe başı tutan serseriler değil, toplumdaki herkesin ihtiyacı olduğu mühendisler, doktorlar, profesörler vs. İnsanlar sadece para yüzünden de gitmiyor, artık iş burayı aştı. İnsanlar bozulan demografik yapı, azalan özgürlük, adalet gibi temel sorunlar yüzünden gidiyor.

Bu kafayla devam edin, dediğim gibi Arap doktorun eline düşüp derdinizi anlatamayınca gelip konu açarsınız. Biz de güleriz.

Bu kadar yazıyorsun da karşındaki kitle zaten bu kadar uzunluktaki metni dahi okumaktan aciz bir kitle. Okusalar bu durumda olmazlar zaten.

Nasıl çözülecek peki hocam. Sürekli Twitter'dan yanınızdayız hocam iyi ki varsınız diye mesaj atarak mı yardımcı olacağız doktorlara? Anlatmamız lazım. İkna etmemiz lazım neden grevde olduklarını işin boyutu değişti yarın doktor bulamayacağız. Koskoca profesör bile istifa etmek istiyor araştırma hastanesinden sözün bittiği yer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı