Shinya Kogami
Kilopat
Asgari ücretlilerin ailesini geçindirmeye için aldığı ücrete bakın bir de.
Mesela bunu bilmiyordum. İlk başta yazarak hata yaptım zaten. Boşluğuma denk geldi. Gitti mi gerçekten?Hastanelerdeki hekimlerin çoğu yurt dışına gitti geri kalan hekimler 3-4 kişinin yerine bakmak zorunda kalıyor.
Ben asgari ücret alanlarının geçinemediğini söylemek istedim.Sen de asgari ücretlilerden falan bahset. Sanki asgari ücreti doktorlar belirliyor.
Ne yaptım acaba? Biraz açıklama yapar mısın?Sizin gibi insanlar yüzünden bu grevler. Siz böyle devam ettikçe sadece doktorlar değil daha farklı meslek gruplarında da grevler görürsünüz.
Her şeyi paraya bağlayan insanlar yüzünden grevde olabilirler. Parayı iyi verince(para da para olsa bari) her şeye katlanmayı göze alan zavallı insanlar doktorların neden grevde olduğunu anlayamaz. Doktorlar grevde çünkü daha 2 gün önce 2 doktor bıçaklı saldırıya uğradı. Hastanelerdeki hekimlerin çoğu yurt dışına gitti geri kalan hekimler 3-4 kişinin yerine bakmak zorunda kalıyor. Kendine 500 tane koruma ordusu tutanlar sağlık ocaklarına hastanelerin kapısına 1 tane polis koyamıyor. Komik. Sen de asgari ücretlilerden falan bahset. Sanki asgari ücreti doktorlar belirliyor. Sizin gibi insanlar yüzünden bu grevler. Siz böyle devam ettikçe sadece doktorlar değil daha farklı meslek gruplarında da grevler görürsünüz.
Mesela bunu bilmiyordum. İlk başta yazarak hata yaptım zaten. Boşluğuma denk geldi. Gitti mi gerçekten?
Ben asgari ücret alanlarının geçinemediğini söylemek istedim.
Ne yaptım acaba? Biraz açıklama yapar mısın?
Para istemiyorlar ki? sadece öldürülmemek, dövülmemek insan gibi muamele görmek istiyorlar.Bi' anlık para istemelerine takıldım ben.
İmkanı olanların ve bu ülkeden umudu kesenlerin bir kısmı diyebilirim.@BlackShadow Terk edenler var mı? Oran yüzde kaç diyebiliriz?
Mesleği sevmiyorsan parası için o mesleği yapmak aptalca, işinde iyi olan her insan işini seviyordur; sevmeden işini iyi yapan birisini ne gördüm ne duydum. Bu tür doktorların da doktor ihmali nedeniyle ölüm/sakatlık haberlerinde adlarını okuyoruz.
Doktorlar iyi maaş alıyor artık akla kazınmış bir kere, güncelleme yeteneği de olmayınca.
Bak mesela ben asgari ücretli az alıyor demek ile doktorun az dediğini bağdaştırmak istedim.Bizim toplumumuzun hastalığı bu. Hep başkasına bakmak. O ne almış? O ne yapmış? O nereye gitmiş? Kimse kendine, kendinin ne durumda olduğuna bakmıyor. Yoksa bu ülkede her gün grev olurdu. Hakkını aramayı, arayana da destek olmayı bir türlü öğrenemedik millet olarak. Ancak burada doktorların neden grev yaptığını idrak edebilecek sizler gibi bir grup insan var ama sayısı az işte.
@Shinya Kogami Burada ise asgari ücret ile geçinemeyenleri de kattım içine. Onca kişi geçinemiyoruz diyor. Hakkını veren var mı asgari ücrete çalışan kişilerin?Asgari ücretlilerin ailesini geçindirmeye için aldığı ücrete bakın bir de.