Doktorlar neden grevde?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Asgari ücretlilerin ailesini geçindirmeye için aldığı ücrete bakın bir de.

Her şeyi paraya bağlayan insanlar yüzünden grevde olabilirler. Parayı iyi verince(para da para olsa bari) her şeye katlanmayı göze alan zavallı insanlar doktorların neden grevde olduğunu anlayamaz. Doktorlar grevde çünkü daha 2 gün önce 2 doktor bıçaklı saldırıya uğradı. Hastanelerdeki hekimlerin çoğu yurt dışına gitti geri kalan hekimler 3-4 kişinin yerine bakmak zorunda kalıyor. Kendine 500 tane koruma ordusu tutanlar sağlık ocaklarına hastanelerin kapısına 1 tane polis koyamıyor. Komik. Sen de asgari ücretlilerden falan bahset. Sanki asgari ücreti doktorlar belirliyor. Sizin gibi insanlar yüzünden bu grevler. Siz böyle devam ettikçe sadece doktorlar değil daha farklı meslek gruplarında da grevler görürsünüz.

Hastanelerdeki hekimlerin çoğu yurt dışına gitti geri kalan hekimler 3-4 kişinin yerine bakmak zorunda kalıyor.
Mesela bunu bilmiyordum. İlk başta yazarak hata yaptım zaten. Boşluğuma denk geldi. Gitti mi gerçekten?
Sen de asgari ücretlilerden falan bahset. Sanki asgari ücreti doktorlar belirliyor.
Ben asgari ücret alanlarının geçinemediğini söylemek istedim.
Sizin gibi insanlar yüzünden bu grevler. Siz böyle devam ettikçe sadece doktorlar değil daha farklı meslek gruplarında da grevler görürsünüz.
Ne yaptım acaba? Biraz açıklama yapar mısın?

Bu arada yanlış bir şey yaptım sanırım. Bi' anlık para istemelerine takıldım ben.

Son düzenleme:
Tepki vermen gereken grev yapan doktorlar değil.
Ben o kadar sene okul okusam emek versem ter döksem insanların hayatını kurtarmaya hayatımı adasam, bunun sonucunda emeğimin karşılığını alamadığım gibi gelip çomarın biri bana saldırsa ben de ülkeyi terk ederim, böyle böyle akıllanacak bu millet. İyi oluyor.

Her şeyi paraya bağlayan insanlar yüzünden grevde olabilirler. Parayı iyi verince(para da para olsa bari) her şeye katlanmayı göze alan zavallı insanlar doktorların neden grevde olduğunu anlayamaz. Doktorlar grevde çünkü daha 2 gün önce 2 doktor bıçaklı saldırıya uğradı. Hastanelerdeki hekimlerin çoğu yurt dışına gitti geri kalan hekimler 3-4 kişinin yerine bakmak zorunda kalıyor. Kendine 500 tane koruma ordusu tutanlar sağlık ocaklarına hastanelerin kapısına 1 tane polis koyamıyor. Komik. Sen de asgari ücretlilerden falan bahset. Sanki asgari ücreti doktorlar belirliyor. Sizin gibi insanlar yüzünden bu grevler. Siz böyle devam ettikçe sadece doktorlar değil daha farklı meslek gruplarında da grevler görürsünüz.

Doktorlar iyi maaş alıyor artık akla kazınmış bi kere, güncelleme yeteneği de olmayınca..

Mesela bunu bilmiyordum. İlk başta yazarak hata yaptım zaten. Boşluğuma denk geldi. Gitti mi gerçekten?

Evet çok fazla doktor gitti. Hatta tam hatırlamıyorum ama günde 7 doktor yurt dışı için başvuru yapıyor gibi bir istatistik vardı.

Ben asgari ücret alanlarının geçinemediğini söylemek istedim.

Bunu ben biraz yanlış anlamış olabilirim kusura bakmayın. Buradaki sorun şu, biz 10 alıyoruz asgariler 4 alıyor diyerek haksızlığa susmak çok büyük hata olur. Herkes hakkını aramalı ve arayanlara da destek olmalı. Ülkemizdeki en büyük sorun bu. Şimdi doktorlar hakkını arıyor. Doktorlardan daha kötü şartlardan yaşayan ve çalışan insanlar diyor ki " o kadar para alıyorsunuz ayıp size". Yani asıl hakkını araması gereken bir grup hakkını arayana destek değil köstek oluyor. Herkes hakkını arasa ülkede ki maaşlar ve çalışma şartları bambaşka olabilirdi.

Ne yaptım acaba? Biraz açıklama yapar mısın?

Para yetmemiş mi? Demişsiniz. Onun için dedim. Yani ülke ortalamasına göre iyi maaş alıyorlar diye öldürülmeye, dövülmeye ve Mobbing'e göz yummalarını bekliyorsunuz gibi anlaşılıyor yazdığınızdan. Ülkede ciddi anlamda doktor açığı oluşuyor. Önümüzdeki 3-4 yıl içinde ameliyat olacak operatör doktor bulamayacağız. Avrupa bizim uzman doktorlarımızı havada kapıyor. Bizi yönetenler bu kafayla giderse zamanında bir ameliyat için 3 ay bekledim diyenler ameliyat yapacak doktor bile bulamayacak. Daha önce bir konuda da söylemiştim, benim tanıdığım bütün sağlık çalışanları dil kurslarına gidiyor. 5-6 ay öğrendikten sonra hepsi yurt dışı için başvuru yapacak. Hastanelerde bazı bölümlerde 1 doktor kaldı sadece. Şimdi isteseniz 1 ay sonraya belki anca randevu bulabilirsiniz. Durum çok kötü yani.
Bi' anlık para istemelerine takıldım ben.
Para istemiyorlar ki? sadece öldürülmemek, dövülmemek insan gibi muamele görmek istiyorlar.

@BlackShadow Terk edenler var mı? Oran yüzde kaç diyebiliriz?
İmkanı olanların ve bu ülkeden umudu kesenlerin bir kısmı diyebilirim.
Sadece Almanya'ya gidenlerin sayısı bile 2021 senesi için 1500 küsur olarak verilmişti. Şu anda değil ama yavaş yavaş doktorların önemini anlayacak bu toplum o zaman da iş işten geçmiş olacak.

Mesleği sevmiyorsan parası için o mesleği yapmak aptalca, işinde iyi olan her insan işini seviyordur; sevmeden işini iyi yapan birisini ne gördüm ne duydum. Bu tür doktorların da doktor ihmali nedeniyle ölüm/sakatlık haberlerinde adlarını okuyoruz.

Gerçekten çıldıracağım şurada 10 yıl okuyorsun 6 yıl üniversite sonra daha kimsenin Full çıkaramadığı bir sınav o kadar zor 4 yıl uzmanlık sonra yine eğitim sonra doktor çıkıyor ve sonra yoksulluk sınırının 16.000 TL olduğu ülkede 9000TL maaş alıyorsun ve sonra başka insanlar tarafından dövülme riskin var ve bunun üstüne saatlerce mesai yapıyorsun en az 12 saat herkes 8 saat mesai yaparken grev yapıyorsun ve sonra bir zaman bulup bu foruma girip doktorlar neden grevde diye konu açıldığını görüyorsun ne hissedersin empati yeteneğin yok mu? Buna dayanabilir misin aklınla kalbinle söyle hadi? @237683 bunu yaşayan bir üyemiz.

@XEfe.Bey ne yazık ki randevu bulunana kadar grev bitene kadar özel hastaneye para vermeye mahkumuz.

Doktorlar iyi maaş alıyor artık akla kazınmış bir kere, güncelleme yeteneği de olmayınca.

Bizim toplumumuzun hastalığı bu. Hep başkasına bakmak. O ne almış? O ne yapmış? O nereye gitmiş? Kimse kendine, kendinin ne durumda olduğuna bakmıyor. Yoksa bu ülkede her gün grev olurdu. Hakkını aramayı, arayana da destek olmayı bir türlü öğrenemedik millet olarak. Ancak burada doktorların neden grev yaptığını idrak edebilecek sizler gibi bir grup insan var ama sayısı az işte.

Bizim toplumumuzun hastalığı bu. Hep başkasına bakmak. O ne almış? O ne yapmış? O nereye gitmiş? Kimse kendine, kendinin ne durumda olduğuna bakmıyor. Yoksa bu ülkede her gün grev olurdu. Hakkını aramayı, arayana da destek olmayı bir türlü öğrenemedik millet olarak. Ancak burada doktorların neden grev yaptığını idrak edebilecek sizler gibi bir grup insan var ama sayısı az işte.
Bak mesela ben asgari ücretli az alıyor demek ile doktorun az dediğini bağdaştırmak istedim.

Asgari ücretlilerin ailesini geçindirmeye için aldığı ücrete bakın bir de.
@Shinya Kogami Burada ise asgari ücret ile geçinemeyenleri de kattım içine. Onca kişi geçinemiyoruz diyor. Hakkını veren var mı asgari ücrete çalışan kişilerin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı