Doktorlar yeniden grev yapar mı?

10 Bini sen maaş mı sanıyorsun? Niteliksiz eleman asgari ücret alıyor, Doktor nitelikli. Ne anladım ben, adam doktor olacağına daha basit bir işe girer belki o kadar yılda kıdem alırdı. Sen buna gelir adaleti mi diyorsun? Haftalık 20,000'den fazla kazandığım zamanlar oluyor. Onla bile zor geçinebiliyorum. 10,000 lafta çok
Aldığın parayı bir de helal diye yediriyorsundur sen.
Sizin düşündüğünüz gibi basit bir sınavdan geçmiyor doktorlar. İlk önce bunu araştır kendini rezil duruma düşürme. Sonracığıma, bir doktorun grev yapması en doğal hakkıdır. Devlet doktora destek vermeyip özhaklarını ayaklar altına alırsa ve halk doktora destek çıkmazsa böyle sap gibi kalırsınız. Grevdeki amaçta zaten Doktor olmadıktan sonra nasıl bir yaşam süreceğinizi göstermek ki bu grevde bile çoğu doktor sırf vicdani olarak görevine devam etti. Ona rağmen bu kadar sinirliyseniz doktorlar tamamen iş bıraksa herhalde kafanızı taşlara vuracaksınız. Bunu istemiyorsanız doktorlara böyle ağır ithamlarda bulunmayıp doktorların haklarını savunacaksınız. 10,000 maaş alıyor diye köle olacak değil ki İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi zengin yerleri geçtim Manisa gibi köy yerlerinde bile 10,000 resmen çerez parası. Bir kişinin aldığı parayı helal-haram diye sen mi ayırıyorsun? Mantığa bak.
Almanya'ya giden doktorların da yolları açık olsun. İçindeki rahat yaşama hevesi vatan sevdasına ağır basan birine ne desen boş zaten. Giderse gitsin.
Bir insan yurt dışına gidince sanki Vatanına küfür etmiş oluyor. Hayata bir kere geliyorsunuz. Doğal olarak refah yaşamak en doğal hakkımız. Sana Alman vatandaşlığı verseler 1 gün bile durmazsın kaçarsın. Burada atıp tutmakla olmuyor o işler. Adam yıllarca okumuş, çalışmış ama tüm emeği hiçe sayılıyor. Doğal olarak emeğinin karşılığını görmek istiyor.
Her gün grev her gün grev. Yeter be. Tek sizin mi emeğiniz değersiz? Millet günlük bi yağ alamayacak fiyata çalışıyor. Yine de fabrikayı bırakmıyor bırakırsa çark dönmez.
Sizde hakkınızı savunun? Çark dönmez diye bir şey yok. Fabrikaların yaptığı karları hepimiz biliyoruz. Doktorlar doğru bir hamleyle grevini başlattı ve haklarını almaya çalışıyorlar. Sizler köle gibi bu çark sisteminde durup konuşmayacaksanız siz daha çok yağ almayı beklersiniz. Ayrıca her gün grev olmadı, algıyı kes Toplasan 3-5 grev anca oldu.

Konya'daki kardiyoloji uzmanı doktor öldürüldüğünde üst üste birkaç kez grev yapmışlardı, ondan sonra "her gün her gün grev" diyeceğin bir sıklıkta grev olmadı. Algı yaratma lütfen.
Gayet de her gün grev. O olay tam tarih hatırlamıyorum ama Haziran dönemlerinde oldu. Kuzenim astım, Hatay İskenderun'da yaşıyor, amcam her fenalaştığında izin alıp İskenderun'dan Antakya'ya gidiyor İskenderun'da nitelikli hastane olmadığı için (160km yaktığı benzini sen hesapla, bu adam asgari ücretli) ve yıllık izni bitmişti Temmuz aylarının sonundaydı galiba. Kızı götürüyor doktor paşalarım grevde oldukları için kıza bakmadan gönderiyorlar.

@405668 Buna diyecek cevabınız var mı merak ediyorum. Yoksa uydurmaya devam mı diyorsunuz?

Tamam o dönemden sonra her gün grev yapmadılar, işlerinin başındalardı. "Şu an bile grevdeler, mağdur oluyoruz" gibi konuşuyorsun. O dönem canlarına tak etti demek ki ve anayasal hakları olan grev haklarını kullandılar.

Bir kişinin aldığı parayı helal-haram diye sen mi ayırıyorsun?
Eğer parası ödenen gün çalışmıyorsa o zaman ben ayırırım tabii. Madem parasını beğenmiyor özel polikinliğe geçsin. Yeni doktorlara yer açılır. Zaten geçen geçti, giden gitti de nedense ülkede herkes cebini düşünüyor.

Utanmadan bir de yapsınlar. Grevin de bi sınırı olur. O tarihten önce de bir konu açmıştım doktorumuza saldırı olduğu zaman, ben de sorun yaşadım. Anneannemde yaşadı bir bitmiyor grevleri.
@405668 Buna diyecek cevabınız var mı merak ediyorum. Yoksa uydurmaya devam mı diyorsunuz?
Her tehlike altında çalışan grev yapsa emin ol oturduğun binada oturamazsın. Bu bir bahane değil. Ülkemizde suç her yerde.

Ülkede sence Özeller çok mu iyi iş yapıyor sanıyorsun? Devlet sağ olsun tüm özel piyasayı altüst etti. Özeller artık bütçe kısıtlamasına gidiyor, çoğu doktoru işten çıkartıyor. Kalan doktorlar uzman oluyor. Adam affedersin ama salak değil, özel gibi iyi şartlar dururken Devlete geçsin. Ama olmuyor işte. Yeni doktorlar da kusura bakmasınlar ama çoğunu aciliyetten almışlar, iğne vurmasını bile bilmiyorlar.

Doktorlar sizin paşalarınız değildir, onlar olmasaydı insanları kim iyileştirecekti? Haklarını aramak için grev yapmaları en doğal haklarıdır. #SağlıktaŞiddeteHayır

Evet doktorluk niteliksizleşti. Emin olun çoğunun bildiğini standart bir anadolu lisesi sayısal öğrencisi biliyor. Tabii ki onlar diğer işçi kesime göre daha nitelikli bundan şüphe yok. Benim şikayet ettiğim şey ise bu iş biraz da kalpte bitiyor, öğretmenlik ve doktor çok kutsal meslekler. Senin tedavi ettiğin adam ne zorluklarla çalışıyor veya ne zorluklarla oraya geliyor. Biraz da empati yapmaları lazım, Allah hepsine daha çok versin. (Çalıştıkları günlerin hakkını tabii.) Çünkü vergiler almış başını gidiyor, ben hizmet değil de grev alacaksam verdiğim vergiye yazık. İktidar başarısız ve sağlık sistemi çökmüş ama bu sürekli grev yapma hakkı doğurmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…