Dolandırıcı bilgisayarcılar

Adam senden güzel SSD'yi çalmış kötüsünü vermiş gidin ve hakkınızı alın.

RX460, GT9600' den kat kat daha güçlüdür. İki kartın testini izletseydiniz keşke.
Adam cahilliğinden yapmaz ki zaten. Karşısındakini aptal yerine koymaya çalışıyor ki aptal olanlar da para verip sesini soluğunu çıkartmıyor. İnsanların bilinçlenmesi lazım.

Benim 150 mesajımın hiçbiri gereksiz değil. Mesaj kasmak için saçma sapan konu açan tiplerden biri değilim. Üstüne düştüm çünkü güvenmiyordum adama. En sona kadar sorun yoktu. Adam en son bana bilgisayarı verecekken değiştirdiğini anladım sistem bileşenlerini. Üstüne düşmesem neden uğraşayım ben 5 ay. Alırım bozuk haliyle anakart yanmış der satar geçerim.
RX460, GT9600'den kat kat daha güçlüdür. İki kartın testini izletseydiniz keşke.

İzlettim adama işlemci ne diye sordu? Testte kullanılan işlemci Ryzen 7 3700X dedim. Ama aynı işlemci olması gerekiyormuş. Dedim 2 bilgisayarda da aynı işlemci var bir şey etkilemiyor ama bir şey ifade etmedi.

Bu kadar konuşmadan bunu anladıysan sen en iyisisin kardeş Yolun açık olsun.

Bilgisayarcıyım diye geçinen bir adamın sistem parçaları ile uyumsuz anakart sipariş etmesi çok komik. Hem de iki kez...

Üstelik yaptığı şey de anakartı tamir etmek değil, yenisini sipariş etmek. Bu yaratıcı çözüm nasıl kimsenin aklına gelmemiş acaba... Ha madem bu kadar zekice bir çözüm aklına gelmiş, onu da doğru yap bari. Uyumlu anakart bulmak ve sipariş etmek 5 ay mı sürüyor cidden? Böyle adamların bilgisayarcıyım diye sektörde bulunması bana öz güven veriyor. Bunlardan daha fazla şey bildiğime eminim ve tek yaptığım şey ara sıra Technopat'a girmek. Donanımsal bir sorunu teknik bilgim olmadan çözemem ama en azından çözemediğim zaman doğru ve uyumlu parça takarım sisteme. Aynı şey bu sitede ara sıra veya aktif bir şekilde dolaşan çoğu kişi için geçerlidir bence.

Bu arada bilgisayarcıya gittiğiniz zaman, bilgisayarcı sorunlu olan parçaların tamirinin mümkün olmadığını söylerse, tamam o zaman gerek yok tamir etmeye falan deyip bilgisayarınızı geri alın. Tamiri mümkün değilse, sorunlu olan parçanın yerine yenisini kendiniz de alabilirsiniz. Bunun için bilgisayarcıya veya üstün teknik bilgisi olan birine ihtiyacınız yok. Technopat'ta bütçenizi ve sisteminizi belirterek konu açtığınız zaman bir sürü kişi önerilerle geliyor zaten.

Hadi diyelim burada konu açtınız cevap veren olmadı, gidin diğer forum sitelerine göz atın. O da olmadı internette yığınla içerik var bu konular hakkında. Neredeyse her türlü donanım parçasının karşılaştırması, incelemesi, iyi veya kötü yorumları mevcut. Gideceğiniz kişi dolandırıcı olmasa bile bilgisayarcının onu sipariş etmesini, anakartın gelmesini, bilgisayarcının sizin sisteminize sırasının gelmesini falan beklemek zorunda kalmazsınız. Güvenilir bir yerden alırsınız ve en kötü 2 günde elinizde olur aldığınız parça. Montaj bilmiyorsanız onun için bilgisayarcıya götürürsünüz onu da en azından gözünüzün önünde yapar. (Onu da kıran birine denk gelmezseniz tabi.)

Evet böyleleri de çok ama işini hakkıyla yapanlar da var. Bir keresinde bilgisayarının birine A8 7650K Apu işlemci mi götürmüştüm neden açılmıyor diye. Tabi o zamanlar pek bir şey bilmiyordum. Adam haricisiz çalışmaz dedi kart satacaklar bana. Söyledim orada o kadar çalışması lazım diye. Ama olmaz dediler ben de kasayı eve götürdüm geri. Baktım içinde test için kullandıkları 8500 GT kalmış. Girdim Biosa oradan Apu'nun Gpu'sunu seçip kartı geri götürmüştüm

Belki ceza falan yerim ama olsun böyle şerefsizleri döve döve manyak edeceksin!
Ülkede zaten çoğu kişi bilmiyor işini bir defa başıma geldi laptop sistemi götürdüm o zamanlar fazla bilgim yoktu neyse WC ye girdim çıktığımda bitmişti işi kontrol amaçlı açtığımda 12 GB RAM'i çalmıştı abimi aradım (polis mesleği) evde tofaş orijinal amortisör bir de muşta vardı mafya gibi gittik sonra anlattı gerçeği düzeltti o günden sonra bir daha başından ayrılmadım!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…