Dolandırıcılar, TurkNet ve Digitürk

İyi de bunu kendileri de yapabilir niye birileriyle uğraşsınlar ki?
Not: Kişisel verileri koruma kapsamında ihlal olduğunu düşünüyorsa elbette dava açabilir fakat "size link yolladık" diye belirsiz (öyle olduğu varsayımıyla) bir uzantıdan işlem yapmakta ihtiyatsızlık tabi.
 
Konudan bağımsız bir uyarı yapayım. Bence ne olursa olsun bu numaralara cevap vermeyin.
Katılıyorum, eskiden elini sallayan alabiliyordu, şimdi ise vergi levhan ile gene tak diye alabiliyorsun. Kimsenin denetlediği de yok, bence cep telefonundan abonelik aldığımız firma dışındaki firmaların bizi araması yasaklanmalı, telefon numaramızı bulan sms ve aramalar ile bildiğimiz taciz ediyor. Ayrıca bunları çok hızlı şekilde şikayet edebileceğimiz yerler olmalı.
Telefonla arayıp, ikna edip başvuru yapmaları, başvuru onayını almaları anlamına gelir. Sadece başvuru yapmakta ne var, zaten 50 milyon kişinin MERNIS datası 10 yaşındaki çocuklarda bile var. Ama adına başvuru yapılan kişinin, başvuruyu onaylaması dahilinde işlem tamamlanıyor olsa gerek.
Link yolladık olayını tekrar okumanızı tavsiye ederim, linki başvuru sonrası dijitürk ekibi yolluyor, başvuru öncesinde yollanan bir link yok.
 
Bence abonelik aldığımız firmanında bizi reklam için izinsiz araması yasaklanmalı. Sözleşmeler yapılırken opsiyonel ek madde eklenmeli.
 
Bence abonelik aldığımız firmanında bizi reklam için izinsiz araması yasaklanmalı. Sözleşmeler yapılırken opsiyonel ek madde eklenmeli.
O var hocam aslında.

Buraya kullandığınız telefon numarasını ekliyorsunuz, sms ile doğrulama yapmanız lazım.
Telefon numaranıza sahip olan firmalar, bir yere bildiriyor elimde şu şu nedenle kişinin numarası mevcut diye.


Ben sadece kullandığım banka ve firmalara izin veriyorum. Resimde adını gördüğünüz firmaların adını bile unuttum. Şimdi size göstermek için girdiğimde hatırladım

Asıl mesele bu işlemi yapmaya izni olmayanları kontrol etmekte

//Edit
E posta sistemi eklemişler telefon yanına, şimdi test ediyorum.
 
Aha babamı arayanlar bunlar. Aynısı. Numarayı paylaşın. @500498
 
Hocam burayı biliyorum. Mesaj gönderildikten sonra engelleniyor diye biliyorum. Mesela TurkTelekom da sözleşmemiz var diyelim. Onayımız olmadan yeni paket için aramak için izin almalılar.
 
Bana da aynısı söylediler ben kabul ettim daha faturam fazla gelmedi ama ilerde ne olur bilmiyorum böyle bir şeyin dolandırıcılık olacağı aklıma gelmemişti.
 
Aynısı Vodafone ve Dsmart olarak başıma geldi. Arayan numarayı araştırmadan kabul etmemek lazım.
 


Link yollama olayı şöyle arkadaşlar benim TurkNet abone numarama erişen kişiler büyük ihtimal dijitürkü arıyor dijitürk sizi arıyacak dediklerini onaylayın yeter diyorlar daha sonra beni bizzat dijitürk arıyor ve sosyal medya yolu ile abonelik başvurusu yaptığınızı görüyoruz diyor size bir mesaj gelecek o mesajdaki linke girip aboneliğinizi onaylayabilirsiniz diyorlar bende girip onaylıyorum daha sonra nedir ne değildir diye araştırırken bayağı yaygın bir dolandırıcılık olayı olduğunu öğrendim dijitürk müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalıştığımda ise herhangi canlı kanlı bir insana bağlanamıyorum sabah tekrar aramayı deneyeceğim dolandırıcıların numarları mevcut onları tekrar aramaya çalıştığımda ya tüm müşteri temsilcilerimiz meşgul ya da sürekli 1.sıradasınız diyor 2 tane numara ile çalışıyorlar cimer e şikayette bulundum bu arada. Numaraları da burada paylaşabilirim sıkıntı olmayacak ise.
Son görselde 80 lira gibi bir cayma bedelinden bahsediyor herhangi bir üyelik sözleşmesine imza atmadım 2.resimde görülen incele ve onayla yazısına bastım bu kadar.
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Image 2022-01-19 at 00.36.06.jpeg
    54,5 KB · Görüntüleme: 226
  • WhatsApp Image 2022-01-19 at 00.36.23.jpeg
    47,4 KB · Görüntüleme: 140
  • WhatsApp Image 2022-01-19 at 00.36.30.jpeg
    69,3 KB · Görüntüleme: 168
Bana da aynısı söylediler ben kabul ettim daha faturam fazla gelmedi ama ilerde ne olur bilmiyorum böyle bir şeyin dolandırıcılık olacağı aklıma gelmemişti.
Aynısı Vodafone ve Dsmart olarak başıma geldi. Arayan numarayı araştırmadan kabul etmemek lazım

Merhabalar, mesaj yoluyla iletişime geçtim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…