Dolandırıcılara prim vermeyin!

• Konuyu başlatan T21
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 1.158
Yav bir de şunlar var. Bazen sabaha doğru bazı numalaralar arıyor, bir de konuşan robot o daha sinir bozucu oluyor. Neymiş efendim işte şunu şunu yapan krem veya ilaç, hayır sizin derdiniz ne yahu sabahın köründe ne arıyorsunuz?

@FreYr3162 @509401

Türknet olayı:

Bu olay 2013'te oldu. Memleketteki evimizde Türk Telekom vardı. Yaklaşık 2 yıl taahhütü devam ediyordu, yeni yenilemiştik aboneliği. Evde de annemle babamdan başka kimse yoktu. Türknet'ten aramışlar babamı. Kendilerini Türknet olarak tanıtmışlar (Türknet numarası olduğunu teyit ettim sonradan araştırdığımda). "Telefon faturanızla birlikte internete 55 lira vereceksiniz sadece." demişler. O dönem sadece telefon faturası 40 lira ödüyorduk biz. Babam da "Ben bu işleri bilmiyorum. Oğlumu arasanız?" demiş ve akabinde "Sıkıntı yok herhangi bir şey olmayacak. Sadece Türk Telekom'u iptal edip Türknet'e geçeceksiniz." şeklinde cevap almış babam.

Bunlar eve gelip babamın yerine hattı iptal edip Türknet bağlamışlar. 1 ay sonra 460 lira fatura gelince durumu öğrendik. Cayma bedeli ile ilgili hiçbir işlem yapamadık. Gelen faturadan sonra aradığımızda ise "Geçmeyi kabul ettiğiniz için işlem yapamıyoruz." dediler ve araştırdığımızda hiçbir şey yapamayacağımızı öğrendik.

O dönem 60 yaşında olan bir adamın internetle, sözleşmeyle ne işi olur? Taahhüt cezası hakkında neden bilgi vermediler? Yaptıkları usülsüzlüğün ardından bu olayı, bana her kim Türknet'i sorsa anlatır ve Türknet'ten caydırırım. Hatta 1 yıl boyunca arkadaşı Superonline yaptırıp fiyat farkı olan 15 lirayı ben verdim sırf Türknet'e geçmesin diye.

Vodafone olayı:

2019 Ocak ayında taahhütüm bitmişti. Turkcell'deki fahiş fiyatlardan ötürü Vodafone'a şans vereyim dedim ve kampanyalara baktım. 2 tane tarife buldum (Biri Red 7, diğeri de Super 5 miydi neydi, hatırlayamadım). Vodafone'u aradığımda ise hangisine geçeceğime karar veremediğimi belirttim. Onlar da "Sorun değil, size sözleşme kağıdını getirelim, siz oraya yazarsınız istediğinizi." dediler. Tamam dedim ben de. 2 gün sonra kağıtla geldiler kapıya. Bir baktım ki boş kutuya el ile Red7 yazmışlar. Dedim ben diğerini düşünüyordum diye. "Tamam sorun değil, sizi birazdan onay için arayacaklar, orada diğerini istersiniz." dedi adam bana. Tamam dedim, kağıdı imzaladım. Adam Whatsapp iletişim için numarasını verdi. Aradan 1 hafta geçti, arayan soran olmadı. Ben de bu adama Whatsapp'tan yazdığımda cevap vermedi (Whatsapp'ta eklediğimde Vodafone şirket numarası olduğu yazıyordu açıklamada, kurumsal bilgisi vardı, tikliydi yani).

Müşteri hizmetlerini aradım. Onlar da "Hat aktif olduktan sonraki 2 ay içerisinde ücretsiz geçiş yapabilirsiniz diğer tarifeye." dediler. 4 gün sonrasında hat aktif oldu direkt. Tarife değişikliği için aradığımda ise "Maalesef hattınız aktif olmuş, artık geçiş yapamazsınız." dediler.

Benim babam gerçekten her şeye inanıyor. O kadar uyarmamıza rağmen sürekli hep telefonda bir kadın sekreter çıksa kibar kibar konuşsa hemen kanıyor. :) Bir ara Digitürk'ten arıyoruz dediler bir kampanya var falan dediler kampanya neydi hatırlamıyorum ama saçma bir kampanya'idi belliydi dolandırıcı oldukları. Babam ben düşünüp ararım demiş. Abim, ben, annem babama anlatıyoruz onlar dolandırıcı inanma babam diyor yook yok ben biliyorum ya o gerçek Digitürk kesin eminim biliyorum falan filan diyor. Numara Sorgula'dan falan baktık gerçek Digitürk numarası değilmiş. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı