Dolandırıcılık ile suçlanıyorum

omeyyu

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Letgo'da birisine HDD sattım satmadan önce sorunsuzdu ama adama teslim ettim ödemeyi aldım evine gittikten 18-19 saat sonra bir mesaj attı mesajı ise HDD çalışmıyor geri almazsan Cimer'e şikayet edeceğini söyledi. Ben direkt geri döndüm ve dedimki 'bende iken herhangi bir sorunu yoktu ve çalışıyordu' ancak tartışmaya girmeyelim dedi bana acil paramı geri ver dedi. Ancak ben o paraya ekran kartı almıştım çoktan. Eğer yarın saat 2'ye kadar 100 TL bulmazsam beni şikayet edeceğini söylüyor ne yapmam gerek hiç param yok. Ben bu adamı engellesem Cimer'e şikayet etse ne olur ki çok sıkıştırıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

100 TL ise bir şey olmaz.

Benim de benzer bir olayım vardı. RAM satmıştım. Satmadan önce sorunsuz olduğuna dair bir video çekmiştim. Beni tehdit ediyordu beyefendi ''bana bozuk RAM sattın!'' diye. Elimde kanıtın olduğunu, isterseniz şikayet edebilirsiniz dediğimi görünce yazmayı kesti. Bir anda çalışmaya başlamış olsa gerek.

Elinde HDD'nin çalıştığına dair kanıtın var mı?

Varsa istediği kadar şikayet etsin.

O kanıtları at ona, anında susar. Paşa paşa keser sesini.

Pis insanlar, bir soyları tükenmedi şunların.

Alıyorlar ürünü, bozuyorlar beleş para iadesi istiyorlar. Yok öyle, ketçap mayonez?

Adamın evine git ve çalışıp çalışmadığını göstermesini iste. Eğer yalan söylüyorsa evine gelmene zaten izin vermez. Eğer bozulmuşsa da HDD'de ne sorun olduğunu bulmaya çalış. Bozuksa da muhtemelen sattığın kişi bozmuştur. Sorunun ne olduğunu çözdüğünde neden bozulduğunu zaten anlarsın. Eğer işi yüzsüzlüğe bindirirse de tehdit et, başka türlü uğraşılmaz böyle insanlarla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…