Dolandırıldıktan sonra yaptıklarım

Tekrar söylüyorum zararım karşılandı ama benim için süreç daha yeni başlıyor hakkında soruşturması süren dolandırıcılık suçunun da takipçisi olmaya devam edeceğim her ne kadar kamu davasına dönmüş olsa bile ve manevi tazminat davası açacağım.

Arkadaşlar 1 ay önde forumda dolandırıldığımda bir konu açmıştım Knight Online'da dolandırıldım diye orada herkes sağ olsun iyi dileklerde bulundu ve işin peşini bırakmamam gerektiğini söyledi. Şimdi ise böyle bir şey yaşayan arkadaşlara öneri niteliğinde başımdan geçenleri ve paramı nasıl geri aldığıma dair tecrüblerimi paylaşacağım.

Öncelikle benim dolandırıcılık hikayem Online oyun karakteri üzerineydi. İlk başta arkadaşın çocuk olabileceğini düşündüm ve Facebook'tan ailesine mesaj ile ulaştım telefon numaramı yazdım tek tek bir gün sonra ailesinden önce amcası beni aradı daha sonra ise babası beni aradı. Babası bana 'ben 15 yıldır cezaevindeyim çocukla görüşmüyorum ne yaparsan yap' dedi ve telefonu kapattı. Ben de savcılığa gidip WhatsApp konuşmalarıyla birlikte banka dekontunu da ekleyerek dilekçemi verdim. Suç konusu; bilişim ve banka sistemleri aracılığıyla nitelikli dolandırıcılık. Bunun üzerine ülkemiz de bildiğiniz gibi yargı çok yavaş ilerliyor ben de beklememek için bir de ilamsız icra takibi başlattım ve takibe dekontları ekledim burası önemli çünkü 'menfi tespit davası' açabilir veya itiraz edebilir ben de itiraz etmedi arkadaş ve icra kesinleşti. Takibe ödeme dekontlarını eklediğim için menfi tespit davası açmak isteseydi bile kabul olmayacaktı çünkü ödeme dekontlarını ekledim o yüzden burası önemli. Varsayalım ki itiraz etseydi ne olacaktı? Elimde ödeme dekontu ve konuşmalar olduğu için 'itirazın iptalı davası' açacaktım ve muhtemelen yine kesinleşecekti.

Bu süre zarfında icram kesinleştikten sonra ise tekrar adliyeye icra dairesine gittim şahıs hakkında hem banka hesabına bloke, maaş haczi ve ölürse veya miras kalırsa ise haciz kararı koydurttum. Bunlar olduktan sonra tabii tahmin edeceğiniz üzere şahsın annesi beni aradı zararı karşılamayı kabul ettiler ben de kabul etmedim haciz yoluyla ödemelerini söyledim. Eklemek istiyorum mutlaka ama mutlaka başınıza böyle bir durum gelirse dolandırıcıyla konuşmayın mesajlaşın ben öyle yaptım ve mesajlarda zaten kendi suçunu kabul edecek şeyler söyledi.

Paramı muhtemelen bir ay içerisinde tahsil ederim icra yolu ile çünkü kesinleşti. Beni dolandırdığı tutar 350 TL'di şu an masraflar ve %9 yasal faizle birlikte ödemesi kesinleşen tutar 1125 TL oldu. Peki bundan sonra ne olacak? Hakkında ağır ceza mahkemesi soruşturmayı hala sürdürüyor ve şikayetimden vazgeçmeyeceğim bana olan maddi borcu ben tahsil ettim ama yargıda bu işlediği suçun telafisi anlamına gelmiyor çünkü banka ve bilişim suçları olduğu için dava kamu davası şeklinde devam edecek ve süreç nasıl devam eder şu an için bilmiyorum. Paramın tahsil ettikten sonra manevi hak tazminatı davası açacağım tekrardan. Eğer merak ettiğiniz başka şeyler var ise sorabilirsiniz.

İnanın sizi dolandıran adam 2 yıl PC açmaz :D

Daha herşey yeni başlıyor ağır ceza'da yargılansın hele bi ondan sonra yaptığının ne kadar ağır bir suç olduğunu anlayacak.
@coolboy11 srcn90@hotmail.com mail adresime telefon numaranı atar mısın dostum? Ben de dolandırıldım 22 ocakta, ilamsız icra takibi hakkında sana bir şeyler sormak istiyorum. Yardımcı olursan sevinirim.
Şuan iş yerimdeydim dilersen sana discord paylaşabilirim daha rahat yardımcı olur hemde daha rahat iletişim sağlayabiliriz.

Daha herşey yeni başlıyor ağır ceza'da yargılansın hele bi ondan sonra yaptığının ne kadar ağır bir suç olduğunu anlayacak.

Şuan iş yerimdeydim dilersen sana discord paylaşabilirim daha rahat yardımcı olur hemde daha rahat iletişim sağlayabiliriz.

Ben de işyerindeyim hocam ama mobil discord görüşebiliriz. SRCN90#8062

İlamsız icra dosyasını doldururken borçlu tarafın adresine ne yazdınız? Adresi biliyor muydunuz? Yoksa Mernis adresi diye mi yazdınız sadece?

Son düzenleme:
Ben de işyerindeyim hocam ama mobil discord görüşebiliriz. SRCN90#8062

İlamsız icra dosyasını doldururken borçlu tarafın adresine ne yazdınız? Adresi biliyor muydunuz? Yoksa Mernis adresi diye mi yazdınız sadece?
Adres bilmiyordum sadece TC biliyordum. Tc'den ise mernis adresini buldular.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı