Dolandırıldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Screenshot_20201006-165213_letgo.jpg

Tecrübe, yediğin kazıkların toplamıysa baya ucuza bir tecrübe edinmiş oldunuz. Öncelikle canınızı hiç sıkmayın belki çok daha büyük bir paranızı kurtardı bu tecrübe.

Uğraşmak istiyorsanız Savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacaksınız. Dekontun kopyasını, Whatsapp yazışmalarının çıktılarını sayfa sayfa yanınızda götürün. Müracaat Savcısını bulun şikayet dilekçesi verirler doldurursunuz delilleri de eklersiniz. Böylelikle şahıs hakkında süreç başlar. Uzun sürebilir haberiniz olsun. Başvurunuzu yaptıktan sonra şahsa durumu iletebiliyorsanız iletin belki korkar paranızı iade eder. Polise de gidebilirsiniz ama süreyi kısaltmak istiyorsanız savcılığa gitmeniz gerekir.

Hocam polise gittiniz mi sonuç aldınız mı merak ettim?

Bu tür konularda polise gitmenin pek bir anlamı yok. Suç duyurusun da bulunman gerekiyor kamu davası açılıyor bilişim suçlarına aktarılıyor. Bilişim suçları kişinin kimliğini adresini tespit ediyor mahkemeye sunuyor daha sonra bu kamu davası oldugu için çıkan sonuç %99 delil bile olsa takipsizlik oluyor. Suçlunun ceza alması için özel avukat tutup dava açman gerekiyor bunun masrafları da min 5 bin avukat vs vs. bir yakınımın başına geldiği için biliyorum :)

Sahibinden.com üzerinden mağaza satışlı get ilanlarına bakınız Letgo gibi yerlerin amacı uzaktan satış değildir iki kullanıcı birbiri ile buluşup ürünün satışının sağlanmasıdır reklamlarını dahi izlerseniz anlarsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı