Dolandırılma anım

Geçmiş olsun hocam artık insanlara guvenilmiyor maalesef.

Benden tavsiye, eğer sarı site üzerinden alışveriş yapacaksanız get ile yapın ve muhakkak para göndermeyin. Gönderecekseniz de havale açıklama kısmına neyi alıyorsanız onun için olduğunu kesinlikle yazın. İki yıl önce aynı sitede birisi de beni PS 4 için çarpmıştı. Bende savcılığa verdim. Geçen gün bana parayı iade etti ama ben davamdan vaz geçmeyeceğim.

Ailemden ya da arkadaşlarımdan borç alamazdım çünkü kimseye borçlanmayı sevmiyorum ben, bankaya borçlanma konusuna gelirsek de, o zamanlar geçici 2 aylık bir işte çalışıyordum sezonluk gibi düşünebilirsin bunu yani belki de işten çıkarırlardı o zaman bu riski alamazdım ben.

Kredi çekme riskinden çok daha büyük bir risk aldınız ama, sonrada dolandırıldınız.
2 ay çalışma garantisi satıcıya verdiniz, banka içinde aynısı yapabilirdiniz bence, para gelince direk bankaya verirdiniz. Üstüne dolandırıcı ile havale yapmamış olurdunuz ve paranız da gitmezdi. Kartı da kapatırdınız işiniz bitince.

Ama sen ileriyi düşünerekten ya da bilerekten söylüyorsun bunu herkes ileriyi görse zaten bütün bunlar olmazdı diye düşünüyorum.

Bunun için senet yapan yerler var demişsiniz, insanlar işini gücünü bırakıp bu tarz şeylerle mi uğraşacak? Ayrıca mağazadan aldığın zaman bunun fiyatı kat ve kat daha yüksek olacak, fark ettiysen bu alacağım ürün ikinci eldi. Tabii ki de darlarım sen saçma sapan bozuk bir ürüne para verir misin ya da para vermeyi düşünür müsün bence yorumların çok saçma şu an. Bir de demişsiniz ki taksit niye teklif ettin, bugünün asgari ücreti ile düşünürsen eğer onu, o bilgisayar 18.000 TL, acaba o kadar maaşım olmadığı için 2 taksit teklif etmiş olabilir miyim? Karşı tarafa da güven vermek için parayı gönderdim. Neden çünkü kişinin bilgileri benim elimdeydi WhatsApp konuşmaları var, yan çizemez diye düşündüm,ama sen bu olayı okuduktan sonra,çok ezbere konuşuyorsun.

Ama sen ileriyi düşünerekten ya da bilerekten söylüyorsun bunu herkes ileriyi görse zaten bütün bunlar olmazdı diye düşünüyorum.
Şahsen en kötü senaryoyu bile düşünüp bir işi garantiye almak lazım diye düşünüyorum, 2.el ürün almışlığım oldu oradan belirtiyorum.
Az para değil sonuçta.
İnsan anasına, babasına bile güvenmemeli bence, saçma birşey olur sıkıntı çıkar filan.
Garanti iyidir.

Ne yazık ki risk almadan da bir yere gelinmiyor senin nefes alman da risk mesela, yarına hangi birimizin çıkacağının garantisi var mı? Bence bakış açın çok yanlış o zaman hiç kimse ikinci el araba almasın, ikinci el bilgisayar almasın, ben bu suçu tamamen sistemde buluyorum, bu tarz insanları zamanında sallandırsalardı, toplum arasında böyle çürük yumurtalar gezmezdi. Sana kızdığım nokta şu dolandırıcı ağzıyla konuşuyorsun. Ayrıca diyecek mi belki ileride mahkemeye gidecek bu iş, sicilini mahvetmiş olacak. Asıl sorulması gereken soru şu, gerçekten bütün bunlara değer mi, üç kuruş için?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…