Dolandırılma anım

Yanlış hatırlamıyorsam 2021 yılıydı diyeceksin ki daha geçmişteki bir şeyi niye şimdi anlatıyorsun diye, çünkü hala sonuçlanmadı bu olay ve pek de sonuçlanacakmış gibi gözükmüyor maalesef neyse, sahibinden.com sitesinde ben bir laptop beğendim GTX 1070 ekran kartına sahipti hoşuma gitti ve tasarımla da uğraştığım için 8 GB'Ti bir ekran kartını depolama alanı vardı yani benim için gayet yeterli bir alandı o zamanlar, 6.300 lira mı öyle bir şeydi sanırım ben düz hesap ₺6.000'ye anlaşmıştım o zamanlarda, asgari ücret 2.800 TL falan neyse sonrasında benim o zamanki aylık maaşımda 3000 TL dedim ki ben 3000 TL'yi 1 ay vereyim 2 ayda diğer kalan 3000 TL'yi vereyim o şekilde anlaşalım dedim, yani 2 taksit yapalım dedim şekilde anlaştık.

Ben ilk önce parayı yollayacaktım daha sonra o kişinin de zaten bilgileri elimde telefona elimde WhatsApp yazışmaları var bir şey olmayacağını düşünüyorum, o akşam bayağı bir derin derin konuştuk işte adam güven vermeye çalıştı yanlış hatırlamıyorsam eğer Gebze'de oturduğunu söylemişti o zamanlar daha öncesinde Ankara'da da oturduğunu falan söylemişti bu arada ben Ankara'da yaşıyorum. Daha sonrasında ben hani bu ekran kartı testleri yapılıyor ya ne kadar sonuç oluyor ne kadar bir bir şey oluyor falan onları bir araştırmak istedim, ısısı ne kadar oluyor falan sonra kişiden testler falan istedim bayağı sıcaklık yüksekti sıcaklık yüksek olduğu için yeni testler falan istedim, adam sonrasında kızmaya başladı işte birçok test istiyorsun sen falan dedi testi yaptıktan sonra ben dedim hani bu şey derdi normal değil dedim, dereceler normal değil dedim.

Bu konuşmadan bir gün önce de ben parayı yatırmıştım ve fişi filan aldım kanıt olsun falan diye kişinin hesabına yatırmıştım parayı ATM üzerinden, daha sonrasında bir iki gün geçti sanırım ve format attım dedi sonuçları gösterdi bana, sonuçlar gayet güzeldi ben de merak ettim tamam mı hani bu ekran kartı test sonuçlarını hani araştırıyorum YouTube'dan olsun internetten olsun araştırıyorum, hatta YouTube'a ilk kez girdim internet üzerinden detaylı bir şekilde araştırdıktan sonra, bir tane video buldum bana atmış olduğu daha doğrusu formattan sonra atmış olduğu masaüstü resmiyle birebir aynıydı sonradan anladım ki bu kişi videonun orta kısmını yakınlaştırmış çünkü videonun kenarlarında daha doğrusu masaüstü resminde kenarlarındaydı, programları ortalarına program koymamış daha sonra bu videoyu YouTube'dan indirmiş bu kişi kenarlarını da kırpmış sadece masaüstü resmi varmış gibi göstermeye çalışmış bana, yani anlayacağınız başkasının videosunu indirip kendi videosuymuş gibi üzerinde montaj yapıp bana yutturmaya çalışmış olay bu, daha sonra ben bunu fark etmekle beraber 2 taksiti yollamadan hemen iş yerindeydim o sıralar WhatsApp üzerinden bu kişiye o videonun linkini yolladım gün boyu bakmadı nedense, sonra iş çıkışında aradım bu kişiyi bak dedim aynı videoyu buldum dedim inkar filan etmeye başladı başta yok öyle bir şey işte ben de araştırıyordum acaba ne kadar sıcaklık derecesi ya da ne kadar performans gösterir diye dedi.

O sebepten dolayı sana yollarken de videolar karışmış dedi, bana ben dedim paramı istiyorum dedim tamam dedi neyse bunu da çok fazla sık boğaz etmedim çünkü ilk konuştuğumuz günlerde bayağı bir muhabbet etmiştik borcum falan var demişti bana ben yine anlayışlı davranmaya başladım aradan bir iki gün geçti hesaba para yatması gerekiyordu, o gün öğlen bu kişiyi aradım meşgule atıyor beni yine aradım meşgule atıyor hesaba bakıyorum para yok ve sonrasında bana son mesaj olarak şöyle bir mesaj yolladı, ben Ankara'dan ayrılıyorum verdiğiniz para bilgisayar içindi tarzında uzunca bir yazı yazmış uzunca dediğimde 2-3 cümlelik bir şey, daha sonrasında pat beni WhatsApp'tan engelledi. Sonrasında ben de buna mesaj yoluyla SMS yoluyla daha doğrusu o mesaj attım, seni polise vereceğim diye sonra gittim savcılığa bununla ilgili bir dilekçe yazdım ve kişi savunmasında şunu söylemiş ben önce paramı aldım daha sonrasında ise laptopu teslim ettim ayrıca bana parayı yolladığında neden açıklama kısmına ununla ilgili bir şey yazmamış karayollarken bana diye oraya yazı yazmış ve otomatik olarak takipsizlik kararı verilmiş yani ben bir ürünü almışım beğenmemişim iade etmeye çalışıyormuşum gibi bir hava oluşmuş orada.

Ben sonrasında tekrar bir itiraz dilekçesinde bulundum, bana sincan bölgesinde teslim ettiğini söylemişti laptopu ve bununla ilgili benim konumumun araştırılmasını istediğim ve hiç o bölgeye gitmediğimi belirttim dolayısıyla gitmediğim bir bölgeden ürün alamam ayrıca açıklama kısmına yazamadım çünkü Finansbank'ın ATM'sinden yatırdığım için parayı orada para yatırırken ne yazık ki açıklama kısmı çıkmıyor, ve hala çözümlenemedim maalesef çünkü dilekçe sonucu 9 ya da 10 ay sonra geliyor maalesef. Biraz biri sıkıcı hikaye bunun için kusura bakmayın ve arada yazım yanlışları dolmuş olabilir çünkü sesli şekilde yazıyorum bu kadar yazıyı tek tek yazarak uğraşmak istemedim elimle. Özetle başıma gelen saçmalık bu.

Geçmiş olsun hocam artık insanlara guvenilmiyor maalesef.
 
Benden tavsiye, eğer sarı site üzerinden alışveriş yapacaksanız get ile yapın ve muhakkak para göndermeyin. Gönderecekseniz de havale açıklama kısmına neyi alıyorsanız onun için olduğunu kesinlikle yazın. İki yıl önce aynı sitede birisi de beni PS 4 için çarpmıştı. Bende savcılığa verdim. Geçen gün bana parayı iade etti ama ben davamdan vaz geçmeyeceğim.
 
Bence taksit olayını satıcı ile yapmak yerine, aile veya arkadaşlar ya da banka ile yapmanız daha iyi olurdu. Kredi çekip bankaya ödemek ya da borç almak dediğim.

Üstünede 3.cü parti korumalar ile ürünü alırdınız, sıkıntı olursa da para her zaman havuzda olurdu. Finansbank sıkıntı ediyorsa da gidip başka bankaya parayı yatırırsınız, sonuçta komisyon filan almıyorlar.

Ailemden ya da arkadaşlarımdan borç alamazdım çünkü kimseye borçlanmayı sevmiyorum ben, bankaya borçlanma konusuna gelirsek de, o zamanlar geçici 2 aylık bir işte çalışıyordum sezonluk gibi düşünebilirsin bunu yani belki de işten çıkarırlardı o zaman bu riski alamazdım ben.
 
Ailemden ya da arkadaşlarımdan borç alamazdım çünkü kimseye borçlanmayı sevmiyorum ben, bankaya borçlanma konusuna gelirsek de, o zamanlar geçici 2 aylık bir işte çalışıyordum sezonluk gibi düşünebilirsin bunu yani belki de işten çıkarırlardı o zaman bu riski alamazdım ben.
Kredi çekme riskinden çok daha büyük bir risk aldınız ama, sonrada dolandırıldınız.
2 ay çalışma garantisi satıcıya verdiniz, banka içinde aynısı yapabilirdiniz bence, para gelince direk bankaya verirdiniz. Üstüne dolandırıcı ile havale yapmamış olurdunuz ve paranız da gitmezdi. Kartı da kapatırdınız işiniz bitince.
 
Kredi çekme riskinden çok daha büyük bir risk aldınız ama, sonra da dolandırıldınız.
2 ay çalışma garantisi satıcıya verdiniz, banka içinde aynısı yapabilirdiniz bence, para gelince direk bankaya verirdiniz. Üstüne dolandırıcı ile havale yapmamış olurdunuz ve paranız da gitmezdi. Kartı da kapatırdınız işiniz bitince.

Ama sen ileriyi düşünerekten ya da bilerekten söylüyorsun bunu herkes ileriyi görse zaten bütün bunlar olmazdı diye düşünüyorum.



Bunun için senet yapan yerler var demişsiniz, insanlar işini gücünü bırakıp bu tarz şeylerle mi uğraşacak? Ayrıca mağazadan aldığın zaman bunun fiyatı kat ve kat daha yüksek olacak, fark ettiysen bu alacağım ürün ikinci eldi. Tabii ki de darlarım sen saçma sapan bozuk bir ürüne para verir misin ya da para vermeyi düşünür müsün bence yorumların çok saçma şu an. Bir de demişsiniz ki taksit niye teklif ettin, bugünün asgari ücreti ile düşünürsen eğer onu, o bilgisayar 18.000 TL, acaba o kadar maaşım olmadığı için 2 taksit teklif etmiş olabilir miyim? Karşı tarafa da güven vermek için parayı gönderdim. Neden çünkü kişinin bilgileri benim elimdeydi WhatsApp konuşmaları var, yan çizemez diye düşündüm,ama sen bu olayı okuduktan sonra,çok ezbere konuşuyorsun.
 
Ama sen ileriyi düşünerekten ya da bilerekten söylüyorsun bunu herkes ileriyi görse zaten bütün bunlar olmazdı diye düşünüyorum.
Şahsen en kötü senaryoyu bile düşünüp bir işi garantiye almak lazım diye düşünüyorum, 2.el ürün almışlığım oldu oradan belirtiyorum.
Az para değil sonuçta.
İnsan anasına, babasına bile güvenmemeli bence, saçma birşey olur sıkıntı çıkar filan.
Garanti iyidir.
 
Ne yazık ki risk almadan da bir yere gelinmiyor senin nefes alman da risk mesela, yarına hangi birimizin çıkacağının garantisi var mı? Bence bakış açın çok yanlış o zaman hiç kimse ikinci el araba almasın, ikinci el bilgisayar almasın, ben bu suçu tamamen sistemde buluyorum, bu tarz insanları zamanında sallandırsalardı, toplum arasında böyle çürük yumurtalar gezmezdi. Sana kızdığım nokta şu dolandırıcı ağzıyla konuşuyorsun. Ayrıca diyecek mi belki ileride mahkemeye gidecek bu iş, sicilini mahvetmiş olacak. Asıl sorulması gereken soru şu, gerçekten bütün bunlara değer mi, üç kuruş için?
 

Geri
Yukarı