Dolap.com'da ürün satış işlemi nasıl tamamlanır?

Hesabım - sattıklarım kısmından sattığınız ürüne tıklayın. O kısımda kargo gönderim numarası olacak. Anlaşmalı kargo firmalarından bir tanesine gideceksiniz (PTT, sürat veya yurt içi), ben dolap üzerinden kargo göndermek istiyorum diyeceksiniz. Görevliye yazan gönderi kodunu söyleyeceksiniz. Başka bir işlem yapmanıza gerek yok. Kargo alıcıya ulaşınca eğer doğru bir alışveriş oldu ise alıcı ürünü onaylar ve ücret sizin hesabınıza geçer.
 
Bir kod gibi kargo olmayan bir şey sattıysanız, ürünü karşı tarafa mail ile attıysanız, alıcı maili alınca kodu girer ve kod çalışıyorsa sistemden onaylaması lazımdır. Onaylamıyor ise biraz uğraştırıcı bir müşteri olabilir. Bu durumda 3 gün mü ne bekleme süresi var. 3 gün içinde onaylamaz ise sistem otomatik onaylaması lazım. Eğer bu durum da gerçekleşmez ise Dolap Destek ten yardım almalısınız. Öncelikle alıcıdan onaylamasını istemeniz daha hızlı bir yöntem olur.
 
1-Profiline gir
2-Sattıklarım
3-Sattığın ürünü seç
4-Kargo kodu oluştur gibi bir şey olacak
5-Göndereceğin kargoyu seç
6-Kargocuya gidip kodu söyle(adres bilgileri kod ile otomatik çıkacak)
7-Alıcıya ulaştığı zaman alıcı ürünü kontrol edecek, sorun yoksa ürünü onaylayacak
8-Onayladığı için sana para ödemesi dolap hesabına gelecek

Ek: Eğer ürünü anlatıldığı gibi bulmazsa onaylamayıp iade talebi oluşturacak. İade onayı önce sana gidecek, iadeyi kabul etmezsen dolap yetkilileri olaya el atıp onlar inceleyecek. Duruma göre iadeyi kabul edecekler veya etmeyip siparişi onaylayacaklar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı