Dolap vs Sahibinden

2020 yılından beri sahibinden de dolapta kullanıyorum ortalama 10k satışım var. Param Güvende ve dolap gibi uygulamalar genellikle. Satıcıyı en ufak sorunda mağdur duruma düşürürler. Bir ürün satılıyor adam ya ürünü değiştiriyor ya da ürüne kozmetik bir hasar verip iadeyi başlatıyor, dolap ve sahibinden de iadeyi kabul ediyor. Bana kalırsa sahibinden de dolap kullanılmamalı. Kullanılacaksa da yıldızı bol ve yorumları önerilen satıcıdan yapılmalı.

Pahalı bir ürünü kesinlikle satmamak lazım, elbette önyargılı olduğumu düşünebilirsiniz ama bu işler riske girmez, ben bir sefer sattım param güvende ile ve alıcı ürünü alıp onay verene kadar geçen sürede endişeyle bekledim, üstelik sahibinden satıcıyı korumadığı halde fena bir komisyon kesiyor yani uğraşılmaz, bunun yerine elden bir ürün satmak daha makul, elbette gelişi güzel değil alıcı ile iyi irtibat kurup güven ortamı olur ise satış yapılır. Dolapta açıkçası satıcıyı pek korumuyor.

Kısacası bu sistemi suistimal etmek isteyen her türlü eder yani önemli olan birincisi risk aldığınızı bileceksiniz ikincisi ise alıcıyı veya satıcıyı iyi seçeceksiniz ve tabii ki önlemleri alacaksınız, satış veya alış süreci ile ilgili her türlü adımınız kayıtlı olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı