Dolar 11TL, Euro 12TL

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dolar 10, 99TL'ye düştü.

1637246797442.png
 
Bir kişinin gelmesi sizce çözüm mü EmirEsen_1? Hükemetin bir zerresi bile kalmamalı o koltuklarda. Aile firmasında bile para ile ilgilenen kişi bu kadar batırırsa ya da ailenin parasını yabancılara yedirirse, aileden "hadi sen başka iş yap" derler.

Kesinlikle katılıyorum her bir karışı temizlenmeli.
 
Dolar nasıl düşürülür ?
Siyaset sorununu çözsek gerisini halleder miyiz ?
 
Yalancı ve hırsız kim var ise temizlenir ise düzelir. Ayrıca ülkede ne var ise satma hastaları yok olur bunun yerine yenisini kuran "adamlar" gelirse toparlanabiliriz.

Tabii bu cahil kesim olduğu sürece şüpheliyim.
 
Devlet bilerek Türk lirasını degersizleştirıyor. İthalatı azaltıp imalat ıhracatı yukseltmek için. Düşük kurda halk ıthal mala yönelir. İcerıdeki sanayi uretıcısı talep göremeyecegını bıldıgı için uretıme kalkışmaz. Yıllarca satamayız diye yerlı arabayı bıle uretmeye kalkmadılar. Bunu sadece araba olarak dusunmeyın. Görup görebılecegınız her malın yerlısını uretmek zorundayız. Halk ıthal mala yoneldıkce ıcerıdekı yerlı uretıcı kuser. Uretmeye kalkışmaz. Türkiyede mahalesef dövız yukselırse ekonomı kotudur algısı cok kötu sekılde yerleşmış. Toplumada ıthalat alışkanlıgı cok kötu sırayet etmiş. Dövız bır kıpırdayınca herkes de haddınden fazla bır telaş başlıyor medyada aynı şekılde. En buyuk barıyer bu algı. Bu algıyı yıkmak lazım. İkinci dunya savaşı sonrası kalkınma dönemlerınde bızım yaşadıgımız durumu hem Almanya hem Japonya yaşadı. Bu sancıyı cektiler. Almanya'da Japonya'da ısrarla kendi paralarını degersız tuttu. Yoksa bu 2 ulkede ıthalat cenneti olurdu. Rusya ve de Cin hala aynı yolu ızlıyor. Rusya'da 1 dolar 78 ruble. Bakın Rusya'ya Japonya'ya Kore'ye cine. Kendi paralarını bılerek degersız yapıyorlar. Hatta Trump, Cın kendı parasını degersızleştırıyor ucuza mal satıyor bizim paramız degerli oldugu için cinle yarışamıyoruz Cin ticari hile yapıyor diye acıklama yapmıştı. Biz ıthalat yapan bır ulke olmadıgımız için bu kur artışı enflasyona yansıyacaktır ki yansıyor bu kacınılmazdır. Zorlana zorlana gereklı gereksız ıthalat yapmamaya sonra mecburı şekılde içeride daha cok uretmeye ve daha kalıtelı ımalat yapmaya alışacagız bunu başarmak zorundayız. Ithalata bagımlı Avrupa ve de Amerika'nın buyuk markalarının hayalı ve de özentısıyle yaşamak. Türkiye'nin yerli sanayısının gelişimine düşmanlık etmektir...
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı