Dolar 9.5 TL!


Uluslararası Mali Eylem Görev Gücü, Türkiye'yi kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele konusunda 'yeterince çaba göstermeyen' ülkelerin bulunduğu 'gri liste'ye aldı.

Gri listeye girmek bir kere itibar kaybı. Bazı ülkelerin, gri listede olan ülkelere yatırım yapmama gibi kanunları bile var. Yani adam gelip senin borsadan kağıdını alamaz, arsa alamaz, iş kuramaz falan. Yazık yani. Bu ülke, hiç böyle hallerde dibe doğru vurmamıştı.

Bu süreçte bizimkiler normalde, "dıj güjler, tanımıyoz bunu, cart curt" derdi, ama öyle olmadı. Gerekenleri tamamlayıp listeden çıkacağız demişler. Bakalım nasıl olacak. Ayrıca İngiltere Merkez Bankası' da faiz artırmaya hazırlanıyor. Bu da pariteden ötürü dövizi yukarı çekmeye yetecek bir sebep.(Yatırım tavsiyesi değildir.)
Müslüman(!) milletimiz alnı secdeye değiyor(!) diye reise oy veriyor yapacak birşey yok.
 
Bir ara milyar dolar hesabı vardı ya hani 128'lik.
O dönem aynı bu şekilde kur yükselmişti ve ardından belli bir oran düşmüştü.
Sonra gelen açıklama neydi?
Dolar talebi vardı stoklardan kullanıma açık. Kime ve neye göre? Bu kaynak kimlere açıldı dahi soruna cevap veremediler, vermek istemediler.

Aynı tezgah şu an yine gündemde.
Ülkemizin başındaki kargalar, çakallar yine kasalarını TL ile doldurup kur düştüğünde ise dolar alımı yapacaklar tekrardan emin olun.

Din, iman, inanç, önderlik görevi şu an tamamen bir silah haline gelmiş durumda. Ekonomi ile bir gram alakası yok. Güç elde etme savaşında putperestlik üzerinden yönetimdir bu.
Bizim milletimiz ölüye ve diriye ne zaman tapmayı bırakır o zaman gereken yere ulaşır bu millet tekrardan.
 
Screenshot 2021-10-22 103014.jpg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı