Ülkeye iyi yatırımcılar ve yüklü bir miktarda dolar girişi olmadığı takdirde imkansız.Üretim demek döviz girişi ve yatırım almak demek.Başımızdakiler tüm dolarlarını ülkeye sürseler büyük ihtimal dolar 2.5 seviyelerine kadar geriler öyle düşünün.
Türkiyenin yabancı para birimleri üzerinden borçlara güvenmesi, Amerikanın Türkiyeden gelen hammadelere gümrük bindirmesi, yurtdışından gelen yatırımların düşmesi... daha da sayılabilir.
Bizim gibi ekonomisi zayif ulkelerde maalesef doviz hic bir zaman deger kaybetmez. Cunku bizim enflasyonumuz o ulkelerinkinden cok daha yuksek. Enflasyon %12 diyorlar, ama elektrik-su- dogalgaza %60-70 zam geliyor.
Türkiye, her zaman çok ucuz bir ülkedir. Bugün x liraya almadığınız ürün, yarın 2x lira olacaktır. Dolar, kısa vadede belki 15-20 kuruş gevşeyebilir ama genel eğilim sürekli yukarı doğrudur. Asla düşmez.
düşerse pc yi bedava veririm kargoya yollarım anında o kadar emin konuşuyorum asla düşmeyecektir. İmkan varsa alın şimdiden hatta sistemi ileriye dönük alın ki uzun süre götürsün.