Dolar düşünce neden fiyatlar da düşmüyor?

Halkımız devlet sayesinde açlıktan süründüğü için mecbur fiyatları düşürmüyorlar ya da daha da yükseltiyorlar. Kazandıklarının da yarısı zaten vergi olarak gidiyor. Bizim verdiğimiz vergiler de ya Suriyelilere beleş veriliyor ya da saçma sapan şeylere gidiyor.
 
Herkes birbirinden bir şey koparma peşinde olduğundan dolayı fiyatlar kura paralel olarak düşmüyor. Aynı şekilde gene herkes birbirinden bir şeyler koparma peşinde olduğu için kurda en ufak bir oynamada fiyatlar hızlı bir şekilde artıyor. Burası Türkiye olduğu için şaşırmamak lazım.
 
Doların düşmesinin etkisinin 1-2 ay içinde etkisini göstereceği bir çok kez söylendi aslında. Şöyle anlatayım. Ticaretle uğraşıyorsunuz dolar 8.5 Tl civarındayken 5 adet ekran kartı aldınız satış fiyatını ona göre belirlediniz. Siz aldıktan sonra dolar düşüşe geçti. Elinizdeki ürünleri daha yüksek fiyattan aldığınız için sizde fiyatı hemen indirmezsiniz. Bu elinizdeki 5 ürün satılıp bitene ve yeni malları yeni fiyattan alana kadar fiyatlarda değişiklik yapmazsınız. Durum bundan ibaret tabi bunun yanında aç gözlü satıcılarımız da var onların doymasını da beklemek lazım. Burda esas nokta zaten aç gözlüler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı