Dolar nereye gidiyor?

2 seçenek var ya üretim yapıp ihracatı arttıracağız ya da yatırımcı çekeceğiz. Şu an ki hükümet yatırımcı çekmeye çalışıyor ama yatırımcı gelmiyor. Üretim konusunda da devlet elindeki fabrikaları özelleştirdi. Kağıt ithal geliyor. Anadolu buğdayın ana vatanı buğday ithal geliyor. Mermer çıkarıyoruz Çin'e satıyoruz. Çin ise Çin mermeri olarak dünyaya satıyor. Şeker pancarı üretiminde kota var daha fazla üretim engelleniyor. Şeker kamışı şekeri ithal geliyor ( Şeker pancarı şekerine göre daha kötü bir şeker.). Tarım bile ithal geliyor, zaten teknoloji üretimimiz yok o da ithal geliyor. Bu yüzden aradaki fark son 10 yılda çok açıldı hazır yemeye başladık. Günlük hayatta kullandığımız çoğu ürün ithal. Bunu değiştirecek olan gençler de bizleriz. Bizim üstümüzde büyük sorumluluk var. Teknoloji üretmemiz lazım. Teknoloji üretmeden bu doları falan düşürsek bile geçici olacak. Kendi teknolojimizi üretmeden bu bataktan çıkmamız zor. Kimseye eyvallah demeden işlerimizi yapmalıyız. En basitinden savunma sanayimiz geldiği noktaya bakarsak şöyle Kıbrıs'ı kurtarırken ABD silah ambargosu uyguladı. Ve savunma sanayimiz atak yapmaya o zamanlardan başladı. Şu anda da savunma sanayimiz çok iyi bir yerde ve kendini geliştirmekte. İlla bir şeyler üretmemiz için ambargo şart değil. Devlet daha fazla zarara girmek yerine AR-GE çalışmaları için her konuda destekçi çıkmaya ne zaman başlarsa, gençler olarak biz bu çalışmaların değerini bilirsek o zaman dolar falan derdimiz kalmaz.
 
Düşünsenize 1 dolar 10 TL. Dolar kullanılan ülkede dilencilik yapsan günde 50 dolar verseler 500 TL yapıyor. Ayda hadi 500 dolar kazansan 5000 TL. Oha, ben gidiyom.
Hocam freelance olarak yabancı bi' sitede çalışmayı başarsanız oturduğunuz yerden kazancağınız paranın haddi hesabı olmaz. 😂
 
Onların para birimine neden geçelim ki?
Paramızın üzerinde ki Atatürk'ü.
1-ordinaryüs prof. Dr. Aydın sayılı.
2-Ordinaryüs prof. Dr. Cahit arf.
3-Mimar kemaleddin.
4-Fatma aliye topuz.
5-Buhurizade Mustafa ıtri.
6-Yunus Emre.

Görmekten çok mu sıkıldın?

Hocam vallahi şaka maka doğduğumdan beridir böyle duyar görmedim yani konuyla gram alakası yok nasıl oraya bağladınız gerçekten hayret ediyorum.
 
Türkiye'nin para birimi değiştirilebilir mi? Böyle birşey mümkün müdür? Yani Türk lirası yerine Almanya veya Amerika ile anlaşma yapılıp herhangi birinin para birimini kullansak. Acaba var mıdır böyle birşey?

Avrupa Birliği'ne tam olarak girebilsek olur. Şöyle de bir durum var, zaten ekonomimiz çok köt olduğu için de almıyorlar:)
 

Geri
Yukarı