Dolar Tekrar 6.75 Seviyesine Çıktı

Önce dış mihraklar, sonra rahip, sonra istifa arttırdı di mi doları? Biz elimizden geleni yapıyoruz(!) ama ₺ değer kaybediyor bak sen şu işe...

Bırakın abicim artık rahibiydi osuydu busuydu demeyi. Görünen köy kılavuz istemez, yaptıklarımızın cezasını çekiyoruz. Gönül isterdi o "daha azınlık kesim" çekmesin fakat olmuyor. Barbaros Şansal'ın söylediği şey gerçekleşiyor yavaş yavaş.

Anlamakta inat ediyorsun herhalde? Tabloya baktın mı hiç? Bugünden bahsediyorum. Bugün, diğer günlere tepe noktasını gördüğünden. @inPijamas
Dolar Kuru (10 Gün) - Geçmiş Alış/Satış Kurları ve Euro Arşivi | Bigpara
Bayramdan sonra oluşan dalgalanmanın sebebi iç piyasa herkes dolara hucum ediyor. Yastık altı döviz bozdurun çağrıları sonuçsuz kaldı. Yani Türkiye halkı bile iktidara güvenmiyor. Yurtdışında bulunan adam zaten bunlara güvenmiyor. IMF ile anlaşma olmadan çok zor gelmezler. Sebebi şöyle IMF bir ülkeye borç verdiğinde diğer herkese güvencesi benim siz de yatırım yapın diyor aslında. IMF'nın verdiği paralar çok küçük aslında ama güven aşılıyor. Ama IMF programları o ülkenin iktidarlarına yaramadığı için IMF şeytanlaştırılır.

Bu şeye benziyor. Ben terli soğuk su içtim, hastalandım. Doktor ilaç yazdı. Bir yandan ilaçları içiyorum. Diğer yandan doktor istirahat et dediği için doktora sövüyorum. Onun yüzünden bu haldeyim. Şimdi dışarda arkadaşlarla top oynardım, demek gibi bir şey. Malesef sağ popülist ülkelerde halkta bunu hep yer ya da kendine yediremediği için gerçeğe gözünü kapatır. Çünkü kendi seçtikleri iktidar asla kötü bir şey yapmış olamaz. Batırmış olamaz. IMF yüzündendir hep. Eyyorlamam bu kadar.

13 Eylül PPK toplantısından faiz artışı çıkmazsa 7.30 TL bandına hucum başlar. Yatırım tavsiyesi değildir.

Borsadaki bir arkadaştan alıntıdır; ''İstanbul'da Türkiye'nin en büyük beş inşaat firmasından birinde mühendis olarak çalışıyorum. Son üç aydır ödemelerimiz alınmıyor, (kamu projesi) 4000'e yakın kişi çıkarıldı ve bu hafta zorunlu izindeydik. Önümüzdeki hafta 400 kişi daha çıkarılacak. İnşaat sektörünün bitişinin çok yakın olduğunu söyleyebilirim.''

Eğer bu arkadaşın yazdığı doğruysa durum sıkıntılı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı