Dolar tekrar yükselir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şimdi isiminiz değişebilir

Ben kimseye dolar al alma demedim neden bahsediyorsunuz?

Bayrama kadar düşüp sonra yükseleceğini düşünüyorum ama bakalım göreceğiz.
Evet müdahale gelmediği sürece düşüş trendinde olacaktır. Fakat şunu unutmamalı
15 Milyar = 1TL
1 Tweet = 2 TL
Yatırım tavsiyesi değil.

Açıklamalara bakarsak durum çok garip, İtalya desen bu durum tüm avrupa genelini etkiler diyor, benzer yorumları farklı ülkelerin söylediği var, Amerika ise çocuk gibi davranıyor, Çin ve Rusya desen tam destek veriyor.

Kısacası bu karmaşık siyaset yüzümüzü güldürmez, üstüne ciddi tasarruf planı diye bir durum yok, kısacası yarım yamalak bir durum var.

Böyle belirsiz şartlar altında kısa süreli düşme olsa bile belirli süre sonra tekrar yükselişe geçer diye düşünüyorum. Tabi kendi yorumum böyle, sonuçta bir Prof.Dr değilim.

Amerika haddini aşıyor fakat ellerindeki kozlara güvenerek bunu yapıyorlar. Nerden tutsan yumuşak karnımız var. Yerli urunler desen onlar bile ithal. En basitinden vestelin bir telefonunun %90ni amerika menşeiili, üretim falan da yok yani. Elimizdeki tek koz rahip brunson denen bir ruh hastası. Uluslararası arenada başımıza buyruk artislenmeye devam edeceksek en azından somut adımlar atıp incirliği falan kapayalım. Bu tür kofti kınama, boykotlarla falan rest çekilmez. Şimdiye kadar somut adım olarak ne yapıldı? Adamlar vergileri arttırdı, parasını verdiğimiz f35leri vermiyor iptal ettilet, başka yaptırımlar yolda diyor. Biz ne yapıyoruz? Çekiçle iphone kırıp, trump'ı protesto etmek adına turp kemirip, amerikan tıraşıni yasaklamak dışında?

Ha tüm bunlardan sonra bile brunson verilirse de diyecek sözüm yok. Olur mu? Olur.

Bir şey sorucam ama o rahip denen adamdan dolayı mı doların bu denli arttığını düşünüyorsunuz?

Kanıt? Kaynak? Zararı sen mi karşılayacaksın?
Tahminin kanıtı mı olur? Kişisel tahminlere kaynak sormak ne tuhaf! Peki sen kazancını paylaşacak mısın? Niye artistik yapıyorsun? Sen yatırımlarını milletin tahminleri üzerine mi yoksa kendi tahminlerin üzerine mi yapıyorsun?

Millete ne kaynak soruyorsun yahu! Çok komik duruma düştüğünün farkında ol.

Aynen katılıyorum. Düşüncemi söylüyorum kaynak diyor

Hala kendini kandıran insanlar görüyorum. Arkadaşlar ABD bize ekonomik savaş falan açmadı. İşgüzar hükümet 16 yılda batırdığı ülkeyi ABD ile olan sıkıntılarımızı bahane ederek ekonomik savaş tiyatrosuna dönüştürdü. ABD'nin şuana kadar yaptıklarına bakalım. Twitterdan 1-2 mesaj, göstermelik iki bakanımıza yaptırım. ABD'ye çelik ihracatımıza vergi koymak. Yaptırım diyebileceğimiz tek şey bu olurdu. Ama ABD ile çelik ticaretimiz toplasan 5 milyar dolar etmiyor. Yani Türkiye gibi bir ülke için hiç önemli değil. ABD almazsa başkasına satarız. 5 milyar dolar bizi ne çıkarır ne batırır.

Asıl ekonomik savaşı Kasım'da göreceksiniz. ABD, İran yaptırımlarının Türkiye tarafından eksiksiz uygulanması konusunda çok ciddi. Eğer ki bunu yapmazsak o zaman gelsin Zarrap, gitsin Halkbankası. Dolar 7 TL olunca fazla bulan arkadaşlar olmuş. Hayır aksine şu an doların olması gereken değeri zaten o hükümet bunu geçici önlemlerle durdurmaya çalışıyor ama boşuna. Akıntıya karşı kürek çekilmez. FED faiz arttırıyor. Bütün dünyada dolar ABD'ye geri dönüyor. Bu sürecin sonucunda üreten ülkeler ayakta kalırken gerisi dökülecek.

Türkiye'nin sorunu bu üretmemek ve üreten devlet olmak için ilaçlarını almamak. Türkiye ekonomisinin çöküşünü tersine çevirmek için yapılması gereken acı reçeteyi eksiksiz uygulamak. Ama bu iktidarin işine gelmiyor. Çünkü bunu uyguladığında yandaşlarına bol keseden dağıtamayacak, kemer sıkması gerekecek, sosyal yardımların azalması demek, maaşlara daha az zam demek, itibarda tasarruf demek (sarayı kapatmak, makam araç sayısını azaltmak, tüm kamu harcamalarını kısmak vb.) , yalan söylemeleri için tuttuğu havuz medyasını besleyememek demek. Bunun sonunda insanların gerçeği göreceği demek. Bakalım, hep birlikte görecez bunu daha ne kadar sürdürebilecek. İlaçlarını almamakta ne kadar diretecek.

Özet; kırılma noktasına kadar gerilediğinde ne alıyorsanız alın. Yıl sonuna doğru tekrar yükselecektir. En iyi ihtimalle olması gereken 7 TL rayına oturup orda kalacaktır. En kötü ihtimalle Kasım'da ki duruma göre 10 TL.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…