Dolar tekrar yükselir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana pek tahmin gibi gelmedi.

Bayramdan sonra tekrar yükselecek, 3-4 aya kadar 8 lira garanti.
Sen neye dayanarak garanti veriyorsun?
Tahmin dediğin şeyde garanti olmaz.

Bayramda dolar yukselecektir.Ekonominin bu denli bozuk olduğu bir dönemde 9 günlük bir tatil bizim insanimizi yani asgari ücretliyi tamamen bitirecek.İnsanlarin evine getirecek ekmeği yokken böylesine uzun ve gereksiz bir tatil dolarin yukselmesine neden olacaktir.Şuan ki seviye cok iyi ve düşeceğini öngörmüyorum.Saygilar

İşin böyle olacağı yıllar öncesinden belliydi. Biz söylemiştik demeyi sevmiyorum ama size dedik. Evvela Tarım ülkesi olan Türkiye'yi ağır sanayi ülkesi gibi yönetmeye kalkıp birde üstüne çarpık liberalizm duygularsan olacağı bu. Çiftçiyi küstürüp tahılın üretimi azaldığı için dışarıdan dolar ile getirince "ne yapsın adam tarla mı eksin?" diyen tipler şimdi Brunson denen evanjelik davar yüzünden çıktığını söylüyor. Hayır efendim dolar kendi üretimimiz olması gereken malları dışardan fazlaca ithal ettiğimiz için çıkıyor. Örnek: fasulye fiatları sektörsel enflasyona girip artınca sen dışardan fasulye'yi 0 vergi ile getirirsen kısa vadede halka fiat yansımasa bile kendi fasulye üreticini öldürüp dışarıya bağımlı hale gelirsin.

Liberal Çomar dellenmesi: dünya da artık dediğin gibi herşeyi kendi üreten bir ülke yok. Herkes bir yerlerden alıyor. Bak koskoca ABD bile f-35 için kimlerle işbirliği yaptı.

Cevap: bir şeyler üretip ihraç edersen ve sonra bu ihraç parasının daha az miktarında ithalat yaparsan câri açık oluşmaz fakat Türkiye de tam tersi olduğu için bu durumdayız.

Neyse yav.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…