Dolar ve Altın Alım Satım Vergisi 5 Katına Çıktı

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
53.029
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Binde 2 olan altın ve dolar alım satımına getirilen vergi yüzde 1'e çıkartıldı.

Dolar.jpg
 
Son dönemde bireysel yatırımcıların da şirketlerin de güvenli limana çekilmesinden kaynaklı olarak altın ve döviz yatırımlarına talep arttı. Özellikle ihtiyaç sahibi insanlar için çıkarılan ama daha çok durumu iyi olan insanların kullanmış olduğu "Bireysel Temel Destek İhtiyaç Kredisi" ve işletmelerin kullandığı KOBİ kredileri ile piyasaya sokulan sıcak paralar maalesef yurt içi ve yurt dışı yatırım araçlarında değerlendirilerek paranın dolaşım hızı iyice yavaşlatıldı ve beklenilen verim alınamadı.

Bu yüzden bu verginin gelmesini normal karşılıyorum. Ama tabi ki burada amaç bu araçlara olan talebi azaltmak değil, "kazandığından biraz da bize ver" mantığı olacaktır.
 
Bu nedense binlerce lira maaş alan milletvekillerinin 10tllik yemek için isyan çıkarması gibi bir şey, millet o fiyata yemek bile bulamıyor. Anca zenginin işine yarayan yenilikler ...
 
Bu arada vergiye karşı olumsuz yorumların gelmesi gayet normal ancak verginin "tavana" yayılmasını sağlamak amacıyla, yatırım yapabilecek güçte olan insanlardan yani varlıklı yatırımcılardan alınan vergilere ben sıcak bakmaktayım. Aksi takdirde verginin tabana yani en alt kademedeki vatandaşlara yansıtılmasına sebep olacak yeni uygulamalar getirilecektir. Yani burada tutumumuz ve eleştirimiz doğrudan verginin varlığına olmamalı, verginin kime yansıtıldığına olmalıdır.

Tabi şunu da eklemem gerekir ki ülkede maalesef çok büyük derecede vergi adaletsizliği yaşanmakta.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı