Dolara neler oluyor?

ugurozturk

Hectopat
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
254
Çözümler
1
Yer
İstanbul, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar.
Arkadaşlar birinizde şu dolar ile ilgili konu açsanız diyorum. Farkında mısınız tarafsız olarak söyleyeceğim dolar ile ilgili Euro ile ilgili Türk lirasında uzun zaman oldu, neden hala düzelme yok?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1588884492057.png
 
Arz talep meselesi. Borçlarını ödemek için hangi para cinsinden borcun varsa o paraya sahip olmalısın. Sahip değilsen onu bir şekilde almak zorundasın. Onu almayı isteyen çok kişi var. Dolayısıyla değeri artar. Senin para değerin düşer. Ha olsaydı şöyle kasada sağlam bir paran o zaman yükselmezdi. Hani bir video var ya bir 10 milyar bozarım sonra kafaları karıştı bir 10 milyar daha sonra bir 10 milyar daha diye :)
Videoyu buldum izledikçe gülerim

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Ödenecek dış borçların zamanı geldi. Nasıl ödeneceği konusunda belirsizlik var. Büyük ihtimalle bir kısmını çevireceğiz ama bir kısmını. Geriye kalan için kaynak bulmak zoruda devlet. FED ile Swap anlaşması yapmayı umuyor ama daha çok umarlar. İkinci bir seçenek ise IMF ama hükümet hiç oralı olmadığı için belirsizliği iyice arttırıyor. Gerçi bunlardan her şey beklenir belli olmaz.

İkinci bir şey ise kriz yüzünden ciddi anlamda para basmaya başladık. E haliyle TL'de değer kaybediyor.
 
Ne oluyormuş dolara? Dış mihrakların ekonomimizi hedef almaları bizim suçumuz mu? Şuan gelişmekte olan bütün üst düzey ülkelerde dolar tavan. Gavurların oyununa gelmeyin, bu da söylediklerimin kanıtı;
Yersen😉
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı