Dolara neler oluyor?

Başa zalimleri getirirsen, zulmetmesi kaçınılmaz.
Allah 'bir ümmet nefislerindekini değiştirmediği sürece biz de onların hallerini değiştirmeyiz' diyor.
İnsanlar başlarındakini kendileri seçiyor, şu an demek ki ezilmeye, sömürülen olmayı istiyorlar.
Sorun temelde insanların zihniyeti bozuk, ülkenin %99'u böyle.
Adam Allah, kur'an diyor ama tam zıtrı hareketler yapıyor, yine de başta nasıl olacak bu iş? Olmayacak tabii ki de bu şekilde bu kafayla böyle beter olana kadar devam.

Abi bir süre gerçekten işlerini iyi yapmışlar bu yüzden insanlar güveniyor ondan önceki parti gibi olacak sonları. (Eski başbakanın kuracağı parti için çalıştığı yere kepenk vurdular neden acaba.)
 
Şubat ayında tedavülde olan banknotlar 160 milyarken şu an 217 milyar. Çok sağlam bir şekilde karşılıksız para bastılar. Ucuz kredi verip piyasayı hareketlendirmek istediler ama kredi çekenlerin çoğu dolar, altın vs. almayı tercih etti. Yani hem para bastıkları için TL'nin değeri düştü hem de millet dolar almaya başladığı için. Artı üretim durdu, dışarıya hiç mal satmıyoruz. Ödememiz gereken borçlar yaklaştı ve piyasaya güven vermiyoruz. Bugün 3 tane bankanın işlemlerine yasak getirdik. Bunu gören yatırımcı bu ülkeye gelir mi? Global olarak rezil olduk yani. Fed bile tabiri caizse bize s*ktir çekti. Borcu ödeyeceğiniz belli bile değil dedi adamlar. Çoğu ekonomiste göre daha bunlar iyi günlerimiz.
 
Türkiye ürün fiyatlarının ve piyasanın her zaman çok uygun olduğu bir ülkedir, bugün X liraya alabildiğiniz ne varsa yarın 2X lira olmaktadır, o yüzden elinizi çabuk tutup alın diyeceğim de o X lirayı biriktirebilmek için bile yarını beklemek gerekiyor, sonra hooop 2X lira. Geçmiş olsun.
 
"Onların dolarları varsa bizim Allahımız var"
Ödeme yaparken para yerine Allah geçiyor mu diyeceğiz?

Keşke aldığın ahlak dersini ailen iyi verseydi. Maksimum 18-20 yaşında ALLAH ile dalga geçen bir geçsin. Keşke tövbe etsen. İnanmasan bile saygı duymak zorunda olduğunu hatırlatmak isterim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı