Doları düşürmek için vatandaş ne yapabilir?

Markete gidin zaruri ihtiyacınız olan besinlerin arkalarını bir okuyun, yerli mi diye; çoğunun ithal olduğunu göreceksiniz.
Siz sadece tasarruf yaparak kendinizi koruyabilirsiniz ülkeye bir şey yapamazsınız. Bu ekonomik durum yılların getirisidir ve vatandaş yıllardır bir şey yapmadı.

Bu hale gelmesini vatandaş sağladı zaten. Neden yıllardır süre gelen bu düzeni bozalım.

Devlet ekonomiyi rayına sokamadıktan sonra vatandaş ne yapsa boş. Bizim yaptığımız 5-10 bin liralık alışverişi bir kenara bırak... Milyonlarca lira harcayanlar düşünsün bunu.

Sent from my SM-N9000Q using Technopat mobile app

En azindan gidip kiraathaneye oturacagina vatandas gidip evinde sicak cayiyla oyun gelistirmeye yonelebilirdi

Kardeşim benim bildiğim kadarıyla anlattıklarını yapsak bile pek bir fayda etmez.

Kardeşim ufak tefek var ama dediğin gibi pahalı mesela casper bir telefon yapıyor bilmem kaç gb ram hafıza koyuyor yine de telefon çöp önce fiyattan çok sağlamlığa yönelmeliyiz bence bu dediğim telefon piyasaya 1000-1500 tl ye çıkıyor ama ben aynı özellikler de 2500-3000 tl ye başka telefon alıyorum casper alan kim de görsem 5-6 aya bozuluyor servis karşılıyor ama 2 ay sonra telefon geliyor özellikle şarj soketinde bu yüzden bence fiyattan çok kaliteye önem vermeliyiz.

Temel gıdaları bile dışarıdan dolar ile alıyorsunuz. Aç mı kalmayı düşünüyorsunuz. Zaten vatandaşın yaptığı yatırımlar bir işe yaramıyor. Devlet ucuza aldığı doları kendi yandaş medyasına veriyor. Çünkü o inşaata girecek şirkete buradan şu kadar vatandaş geçecek ya da bu hastaneye şu kadar vatandaş gelecek diyor. Zaten dışarıdan aldığı borç ile bu inşaatları yapıyor. Ülkede o tarz beton inşaatları yapacak ek bir gelir yok. Üretim olmayan yere para dışarıdan akıyor. Ama Ülkede hastanelere, Köprülere vb. yerlere para yatıracak bütçeye sahip halk yok. Halk Gıda, Vergi ve Faturalar ile cebelleşiyor.

Kusura bakmayın. İşe yaramaz aptal inşaat sektörünün borcunu siz ödemek zorunda değilsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…