Doları düşürmek için vatandaş ne yapabilir?

Markete gidin zaruri ihtiyacınız olan besinlerin arkalarını bir okuyun, yerli mi diye; çoğunun ithal olduğunu göreceksiniz.
Siz sadece tasarruf yaparak kendinizi koruyabilirsiniz ülkeye bir şey yapamazsınız. Bu ekonomik durum yılların getirisidir ve vatandaş yıllardır bir şey yapmadı.
 
üretim üretim üretim başka çıkış yolumuz ne futbolda ne ülke ekonomi ve teknolojisinde artık olmayan paraları saçmaktan hep olmayan paraların kredilerini taksitlerini faizleriyle ödedik. Şimdi bunu en az indirmek için örneğim bilgisayardan olucak ülke olarak zaten intel amd gibi yerli malı işlemci bekleyemeyiz ben gtx 1060 6 gb gibi ekran kartı için de çok geç kalındığını düşünüyorum ama eğer vestel casper ne bileyim monster ram işlemci fanı hdd ssd güç kaynağı sadece şu ek parçaları yapsak ve hatta kaliteli oyuncu aksesuarları yaparsak klavyeden tutunda mouse kulaklık tabi aynı zamanda bu ürünleri yaparken fiyat avantajını da kullanıp avantajlı fiyatlardan bizlere ulaştırırlarsa en azından bilgisayar donanım ve aksesuarları için söylüyorum diğer markalarda fiyat düşecektir. Eğer bu saydığım ürün gamında Türk malı parça aksesuar varsa affola ama benim bildiğim yok varsa da yüksek fiyatından dolayı gözümden kaçmıştır

Kardeşim ufak tefek var ama dediğin gibi pahalı mesela casper bir telefon yapıyor bilmem kaç gb ram hafıza koyuyor yine de telefon çöp önce fiyattan çok sağlamlığa yönelmeliyiz bence bu dediğim telefon piyasaya 1000-1500 tl ye çıkıyor ama ben aynı özellikler de 2500-3000 tl ye başka telefon alıyorum casper alan kim de görsem 5-6 aya bozuluyor servis karşılıyor ama 2 ay sonra telefon geliyor özellikle şarj soketinde bu yüzden bence fiyattan çok kaliteye önem vermeliyiz.
 
Temel gıdaları bile dışarıdan dolar ile alıyorsunuz. Aç mı kalmayı düşünüyorsunuz. Zaten vatandaşın yaptığı yatırımlar bir işe yaramıyor. Devlet ucuza aldığı doları kendi yandaş medyasına veriyor. Çünkü o inşaata girecek şirkete buradan şu kadar vatandaş geçecek ya da bu hastaneye şu kadar vatandaş gelecek diyor. Zaten dışarıdan aldığı borç ile bu inşaatları yapıyor. Ülkede o tarz beton inşaatları yapacak ek bir gelir yok. Üretim olmayan yere para dışarıdan akıyor. Ama Ülkede hastanelere, Köprülere vb. yerlere para yatıracak bütçeye sahip halk yok. Halk Gıda, Vergi ve Faturalar ile cebelleşiyor.

Kusura bakmayın. İşe yaramaz aptal inşaat sektörünün borcunu siz ödemek zorunda değilsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı