Steam Doları fazladan hesaplıyor

CORTEX1793

Decapat
Daha fazla  
Steam'den indirimler bitmeden alışveriş yapacaktım ama kafama bir şey takıldı.
Sepetin tutarı 870TL ve Papara kart ile alım yapacağım. Ancak Papara'dan 950TL çekmeyi denedi sebebi nedir bunun?

Kur farkı. Bir nevi dolar aldığını düşün. Paparanın 1 doları kaç tl den satıyorsa o paradan alıyorsun. Tatil günlerinde bu fark çok olur. Genellikle iş gününde alırsan biraz daha uyguna gelir.

Dönüştürme bedelidir hocam. Bankaya da dolar olarak atsanız 35.36239₺ olarak varsaymıyor doları. Biraz daha yüksekten varsayıyor.

Geçen de buna benzer bir konu açılmıştı. Başta komisyon alıyor sanmıştım ancak gün içindeki dolar bazlı kur değişimlerinden kaynaklıymış. Örneğin aynı ödemeyi gece 12 de yapsanız 920 TL'de çekebilir.

Steam'den indirimler bitmeden alışveriş yapacaktım ama kafama bir şey takıldı.
Sepetin tutarı 870TL ve Papara kart ile alım yapacağım. Ancak Papara'dan 950TL çekmeyi denedi sebebi nedir bunun?
İş günü olmadığı içinde dolar kuru arasındaki makas fazla. Aktif günlerde almanızı öneririm. Ama hangi banka olursa olsun 5 dolar başına ortalama 10 TL civarı bir komisyon alıyor. Hiçbir zaman tam dolar karşılığı TL ödemezsiniz. Klasgame, itemsatış gibi sitelerden cüzdan kodu alabilirsiniz. Daha uyguna gelmiş olur.

Bankaların kurları farklı oluyor ve özellikle alışveriş yaparken tatil günlerinde veya hafta içleri akşam saat 18.00 sonrası Steam da alışveriş yapmamaya çalışın piyasalar kapalı olduğu için komisyonlar ekstra yüksek oluyor.

Yanlış bilgi
Kral simdi sana söyle diyeyim, hem Steam komisyon alıyor hem de bayağı büyük bir vergi var. Direkt Steam icin 1 doları 37.11 TL olarak hesaplarsan daha iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı