C# Doları TL'ye çevirecek bir nesne tabanlı program yazmak

batmanferat

Decapat
Daha fazla  
Merhaba! Ben, arkadaşlarım ve gurubumuz için özel bir program yazmayı düşünüyorum. Meslek lisesi, Bilişim okuyorum ve bilgim var. Ancak bu soracağım kod hakkında bilgim yok ve sizden yardım almak istedim.

Bilirsiniz ki Steam dolara geçti ve Doları TL'ye çevirecek bir nesne tabanlı program yazmaya karar verdim. Elimiz ile TextBox'lara yazıp bize TL'yi vermesini isteyeceğim. Örneğin, 1 dolar 5 TL ve 5'e çarparız. Onu sürekli manuel olarak çarpılacak sayıyı yazmak yerine, kod ile çarpılacak sayıyı belirli bir siteden veya linkten alıp programa aktaramaz mıyız? Yani arkada belirli bir linke gidip oradan o bir dolar karşılığındaki TL'yi alıp değişkene taşıyarak, oradan da değişkeni çarparak sonucu bulmayı düşünüyorum.

Eğer ki daha fazla yardımcı olmak isterseniz kodu yazabilirsiniz ama uğraşmak istemezseniz de sorun değil sadece bana siteye gidip oradaki belirli bir veriyi alıp bu programa aktarmak lazım.

Yardımcı olursanız sevinirim. Anlamadığınız bir yer olursa tekrar detaylı şekilde anlatabilirim.

İyi günler dilerim...

Aylık 1000 istek ücretsizmiş, başlangıç için kullanabilirsin. İçeriğine göz atmadım fakat senin istediğin gibi bir şey sanırım.

İçeriğine şimdi baktım, istediğin şeyi kolaylıkla yapabilirsin. Aylık 1000 isteği geçeceğini sanmıyorum, geçersen farklı bir API bakabilirsin.

Son düzenleme:

Aylık 1000 istek ücretsizmiş, başlangıç için kullanabilirsin. İçeriğine göz atmadım fakat senin istediğin gibi bir şey sanırım.

İçeriğine şimdi baktım, istediğin şeyi kolaylıkla yapabilirsin. Aylık 1000 isteği geçeceğini sanmıyorum, geçersen farklı bir API bakabilirsin.

Anladım, teşekkür ediyorum.

Cron Job ile kurları saatte bir veya yarım saatte bir API üzerinden çekip, DB'de tutup işlem yapabilirsin. API request sınırına takılmazsın çok fazla ihtiyacın varsa. Ya da Cachede tutarsın.

Api ile verilere ulaşabilirsin ancak ücretsiz şekilde tcmb xml olarak kur verilerini anlık paylaşmaktadır.

Aşağıdaki xml dosyasından istediğin kur bilgisine detaylı olarak ulaşabilirsin.

Bu kurlar anlık değil, "gösterge niteliğinde kur" diye geçen, gün içinde birkaç kere saat başı güncellenen döviz kurlarıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı