Doların düşmesi bilgisayar parçalarını etkiledi

HD7850 400₺, AOC monitör 222₺.

HD7850 dönemin orta seviye ve sevilen bir kartıydı.
20201112_204218.jpg

Kalite için özür dilerim fatura 8-9 yıllık, yazılar silik.

Kabaca döneminin GTX 1660-RTX 2060 arası bir yere geliyor.

Şimdi ağlıyorum...

Bu karara nasıl vardınız?

Dolarin tekrar yukselecegini dusunuyorum. Sadece ekonomi bakani degisti ve merkez bankasi yonetimi degisti diye dolar ve Euro dusmez. Daha hiçbir şey yapilmadi cari acik bile degismedi dusurcekler sonra geri yukselecek. Sadece siyasetteki insanlar degisince dolar duserse en bastaki adami degistirince ulke kurtulur.

Dolar neden düştü? Ciddi cevap isterim.

Cumhurbaşkanı konu hakkında düşüşün başlayacağını söyledi ve çok ani düşüşler başladı, bir yan etken olarak yeni bakandan dolayı olabilir. Ayrıca çoğu yerde Türk lirası kalmadı, herkes dolar bozdurmaya başladı, bu da küçük bir etken.

Dolarin tekrar yukselecegini dusunuyorum. Sadece ekonomi bakani degisti ve merkez bankasi yonetimi degisti diye dolar ve Euro dusmez. Daha hiçbir şey yapilmadi cari acik bile degismedi dusurcekler sonra geri yukselecek. Sadece siyasetteki insanlar degisince dolar duserse en bastaki adami degistirince ulke kurtulur.

Sanırım pek bilginiz yok, size açıklama yapayım. Ülkenin başındaki kişi değişse bile dolar aniden 1 TL olmayacak. Doların düşmesi seneleri bile bulabilir, şu an eldeki dolarlar bozduruluyor ve faizler ekleniyor. Ekonomistlerin açıklamasına göre yükselme beklenmiyor.

Ek olarak; eğer dolar düşüp tekrar yükselişe geçecek olsa diğer para birimleri TL karşısında değer kaybetmezdi, Türk lirası değer kazandığı için diğer para birimleri düşüyor.

Zaten "Bakan veya Cumhurbaşkanı değişince kur da lehimize olur." gibi bir şey dememiş adam. TL'ye güven arttı ve sanırsam Lütfi Elvan'a bir faiz kredisi (mi) (ne) verilmiş. Finans hakkında pek bilgim yok fakat faiz artınca tabi ki yatırımcılar TL'ye yatırım yaptığı için TL değerleniyor diyebiliriz. Bu yüzden dolar yavaş yavaş düşüyor, 1-2 hafta sonra eğer ki böyle giderse ve Lütfi Elvan bir şeyler yapabilirse 7 lira veya altına düşer dolar (bence).

Düzeltme: Allah bozmasın bu arada :) .

Zaten "bakan veya cumhurbaşkanı değişince kur da lehimize olur." Gibi bir şey dememiş adam. TL'ye güven arttı ve sanırsam lütfi Elvan'a bir faiz kredisi (mi) (ne) verilmiş. Finans hakkında pek bilgim yok fakat faiz artınca tabii ki yatırımcılar TL'ye yatırım yaptığı için TL değerleniyor diyebiliriz. Bu yüzden dolar yavaş yavaş düşüyor, 1-2 hafta sonra eğer ki böyle giderse ve lütfi elvan bir şeyler yapabilirse 7 lira veya altına düşer dolar (bence).

Umarim.

Zaten "Bakan veya Cumhurbaşkanı değişince kur da lehimize olur." gibi bir şey dememiş adam. TL'ye güven arttı ve sanırsam Lütfi Elvan'a bir faiz kredisi (mi) (ne) verilmiş. Finans hakkında pek bilgim yok fakat faiz artınca tabi ki yatırımcılar TL'ye yatırım yaptığı için TL değerleniyor diyebiliriz. Bu yüzden dolar yavaş yavaş düşüyor, 1-2 hafta sonra eğer ki böyle giderse ve Lütfi Elvan bir şeyler yapabilirse 7 lira veya altına düşer dolar (bence).

"Sadece siyasetteki insan değişince dolar düşerse, en baştaki adam değişirse ülke kurtulur" dedi. Ona hitaben söyledim.

Allah bozmasın :)

Dolar neden düştü? Ciddi cevap isterim.

Baştaki adamın ekonomik anlamda saçmalamayı bırakıp daha gerçekçi olması, bakanın değişmesi ve yeni bakanın açıklamalarında faiz arttırımına sıcak baktığını açıklaması doları olumlu etkiledi ve eğer 18'indeki toplantıda ciddi bir şekilde faiz arttırımına gidilirse ülkeye dolar girişi olacak. Ben bu şekilde 7'ye kadar düşmesini bekliyorum ancak şubat sonuna doğru gerek Amerika'nın ilk Bahar'daki Türkiye bankaları ile olan davası gerekse artık yatırımcıların ilk bahara doğru yatırımlarını geri çekmesi gibi durumlardan yine doların yükseleceğini düşüyorum. Ancak Allah bozmasın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı