Doların yükselişiyle yeni AMD işlemci beklenmeli mi?

ozaneski13

Kilopat
Yeni AMD işlemciler, piyasadaki işlemcilere bakılarak beklemeye değer mi ve artan fiyata değecek kadar performans ya da yeni özellik sunabilirler mi? Mesela 3700X ve 4700X (5700x) arasında bu kadar fiyat farkına değecek bir geliştirme olabilir mi? Yoksa 3080'in piyasaya girmesi ile toplanmalı mı sistemler?

Dolarla maaş alıyorsan beklemen mantıklı almıyorsan değil.
Mantıken dolar bazlı alıyoruz ama ücret doların artışıyla aynı oranda artmıyor :(

En azından duyuruyu bekleyin, fiyatlar önceki nesilden fazla olursa veya performans tatmin etmezse (Başka işlemciler ile karşılaştırmaları gösteriyorlar diye biliyorum) alır geçersiniz.

Kesin duyuru tarihi belli mi hocam?

Ben de bekliyorum, gerçi benimki biraz da zorunlu bekleyiş, anakart ile işlemciyi aynı anda almam neredeyse imkansız. 😁 Ama oyumu beklenirden yana kullanıyorum. 😁
İşlemciyi bekleme sebebim yeni işlemcilerle beraber yeni chipsetli anakart çıkartırlarsa ya da DDR5'e dair gelişme olursa diye aslında. Yoksa 3700x ve x570 gayet yeterli benim için. Toplamışken düzgün toplayayım 6-7 sene götürsün istiyorum.

Yeni chipsetli anakart çıkmayacak diye biliyorum, 4. nesil Ryzen’ler son AM4 işlemciler, sonrasında yeni chipset çıkar, onlar da DDR5 olur zaten. Yani 4700X alıp sonrasında 5700X almak isterseniz yeni anakart ve yeni RAM’ler almanız gerekir. 😁 Anlamadığınız bir şey varsa sorabilirsiniz. 😁

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı