Dolby Access 24 bit / 32 Bit ses örneklemeyi destekler mi?

BasillPrice

Hectopat
Daha fazla  
Uzun bir süredir Fiio K3 dac/amp'im üzerinden kulaklığımı kullanmaktayım. Bu DAC 32 bit/768 KHz değerlerine kadar destek verebilmekte. Dolby Access üzerinden ekolayzır ayarlarımı yapıyorum ve bugün garip bir şey fark ettim. Ses ayarlarım otomatik olarak 16 bit/44Khz olarak ayarlanmıştı. Bunu ilk başta 32 Bit olarak ayarladım ve bir şarkı değiştirdim. Uzamsal ses açık konumdayken her bir kaynak değişiminde ses örneklemesi 16 bit olarak değiştiriliyor. 24 bit örneklemede de farklı bir durum yok, aynı şekilde 16 bite düşmekte. Bunun önüne geçmemin bir yolu var mıdır? Dolby 16 bit üzerinde destek vermiyor mu?

Ne dedigini bilmedigin icin atmistim o mesaji. Dip ses ve bozulmanin 16 veya 24 bitle alakasi yok. Sorunu baska yerde aramalisin. Bence sen nyquist's theorem bir arastir once. 16 bit ve 24 bit farki neyi ifade ediyor, 44.1 KHz ne demek tam olarak, onlari bir gor, neden cd kalitesinden (16 bit 44.1KHz) fazlasina ihtiyacin yok anla.

Ne dedigini bilmedigin icin atmistim o mesaji. Dip ses ve bozulmanin 16 veya 24 bitle alakasi yok. Sorunu baska yerde aramalisin. Bence sen nyquist's theorem bir arastir once. 16 bit ve 24 bit farki neyi ifade ediyor, 44.1 KHz ne demek tam olarak, onlari bir gor, neden cd kalitesinden (16 bit 44.1KHz) fazlasina ihtiyacin yok anla.
Hayır neyi bildiğimin farkındayım ben ve konu üzerinde verdiğim sorun için bir çözüm arıyorum dostum. 24 bitin sağladığı geniş desibel aralığıyla birlikte dip ses sorununu ortadan kaldırabilirsin. Benim de istediğim Dolby'i en azından 24 bit formatla birlikte kullanmak tamam mı? İhtiyaçlarımla kısıtlı bir durum değil bu. Sorun kulaklığımda değil, sorun programda ama sen bunu anlamakta diretiyorsun.

Benzer sorun bende de var LG Hi-Fi Plus 32 Bit Hi-Fi modülüm Hi-Res ses işlemeli medya Player'da MP3 dinlerken YouTube müzikte Spotify'dan daha kaliteli ses çıkıyor nedenini şöyle buldum medya Player'dan müzik dinlerken Dolby atmosu açtığımda mevcut LG Hi-Fi Plus ses çıkış cihazı 32 Bit'te çalıştığı için Dolby atmosu aktif edemezsiniz diyor telefon.
Ama MP3'leri bile Spotify YouTube müzik vsden daha kaliteli çalıyor, çünkü YouTube müzikte müzik dinlerken mevcut ses çıkış cihazı 32 Bit'te çalıştığı için Dolby atmosu aktif edemezsiniz uyarısı almıyorum yani 32 Bit ses işleme aktif olmuyor. YouTube müzikte ki ses kalitesi Dolby atmosu açtığım halde ses kalitesi düşük. Nedeni sesi 32 Bit işlemiyor cihaz. MP3 Player uygulamam LG Hi-Fi modülünü taktığımda görüyor ve ayarda verileri USB Hi-Fi Plus cihazına 32 Bit'te gönder seçeneği var ve ses gerçekten ayrıntılı ve net ama Spotify ve YouTube müzikte o kadar net değil yani 32 Bit aktif olmuyor. Geliştirici seçeneklerinde buladım. Yani benim sorunumda LG Hi-Fi Plus cihazımı 32 Bit'te kullanamamak yani Dolby Atmos benim için önemli değil 32 Bit işlesin sesi onu istiyorum. Ha bu arada bende 16 bit 44.1 KHz ile 32 Bit 768 KHz arasında ses farkı olduğuna ve 32 Bit'e ihtiyacım olduğuna inananlardanım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı