Bir ay değil, birkaç ay. Dört sene güzel bir lise eğitiminin üzerine 4-5 ay günde 4-6 saat ders çalışırsanız kolay. TYT kısmındaki fen, sosyal, matematik ve Türkçe soruları aşırı basit. AYT için fizik, kimya ve biyoloji yine basit. AYT'deki fizikte bile 4-5 tane sözel soru çıkıyor. Lisedeyken dersleri dinlediyseniz ufak bir tekrar yeterli oluyor. Matematikte integral, geometri ve türev için biraz pratik yapmanız gerekir ama o da halledilir. İlk 100.000'e girmek dolayısıyla zor değil. İlk 10.000'i hedefliyorsanız dört sene boyunca düzenli çalışmanız veya son sene günde 10 saate yakın çalışmanız gerekir.
Tabii ki lise eğitiminiz boyunca hiç ders dinlemediyseniz durum başka. TYT'ye 2020'de girerken bir tane bile Türkçe soru bankası bitirmemiştim, sadece derslerden aklımdan kalan konular ve normal okuma yeteneğim ile türkçeden 40 doğru yapabilmiştim. Sosyali de katarsak sınavda hiç çalışmadan yapabileceğim 60'a yakın soru vardı. Matematik ve fen de zor değildi.
AYT de yine zorlayıcı değil. Meraktan 2024'ün fen sorularını çözdüm, 40 soruda 40 doğru yapabildim. Matematik kısmını çözmedim ama basit tarzda sorular var. Liseden yeni mezun hâlimle ne zorlukta olurdu tahmin edemem ama üniversite mezunu hâlimle cidden kolay geliyor.