Dolmuşa binince ne söylenmeli?

icasilverballers

Hectopat
Yer
İstanbul
Arkadaşlar hayatımda hep otobüsle seyahat ettiğim için dolmuş adabını bilmiyorum. Okulumun önünden otobüs çok nadiren geçiyor ve eve gidene kadar çok zaman kaybediyorum. Dolmuşa bineceğim fakat çekiniyorum. Arkadaşlarıma sordum parayı uzatıp kaptan falan diyeceksin falan dedi hiçbir şey anlamadım. Biri sırasıyla yapmam ve yapmamam gereken şeyleri söyleyebilir mi?

Vallahi ben hiçbir şey yapmıyorum binip parayı uzatıyorum bir öğrenci diyorum bu kadar bir de inerken kolay gelsin abi de.

Kardeşim ekstra bir atraksiyona gerek yok bunun için. Direkt olarak "abi bir öğrenci alır mısın (bir de yer adı söyleyeceksin işte)" diyeceksin, kimse seni yargılamaz orada merak etme.

Arkadaşlar hayatımda hep otobüsle seyahat ettiğim için dolmuş adabını bilmiyorum. Okulumun önünden otobüs çok nadiren geçiyor ve eve gidene kadar çok zaman kaybediyorum. Dolmuşa bineceğim fakat çekiniyorum. Arkadaşlarıma sordum parayı uzatıp kaptan falan diyeceksin falan dedi hiçbir şey anlamadım. Biri sırasıyla yapmam ve yapmamam gereken şeyleri söyleyebilir mi?
Hocam parayı verirken "abi bi öğrenci" diyorsun. İneceğini yerde de "abi müsait bir yerde" diyorsun ve bitiyor.

@icasilverballers usta biniyon. Abi bir öğrenci diyerek parayı uzatıyorsun. Zaten dolmuşa bindiğinde göre senin okulun oradan geçiyor. İneceğin yere gelmeden 5-10 saniye önceden abi müsait bir yerde diyorsun adam indiriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı