Dolunaydan güzel bir kare

Egosal sahteymiş... Haha, peki. Bir dahakine cevap vermeden önce gelir size sorarım o zaman. 🤣

Duyarını başka yerde kasabilirsin.

Amacım kimseye dolandırıcı demek değil. Düşüncemi belirttim sadece. Ki bu benim bile başıma onlarca defa geldi. Ayın parlaklığı ve keskinliği garibime gitti çünkü benim de Ay'ı çeken arkadaşlarım oldu.

Siz, ben çektim diyorsanız doğrudur. Dediğim gibi, merak ettim sadece. Amacım insanlara dolandırıcı yaftası yapıştırmak olsaydı, başka konularda size tavsiyelerde bulunmazdım.

Neden duyar kasacakmışım? Şurada insanlar senin fikrine önem veriyor diye kendini Phil Borges falan sanıyorsun sanırım. Yeteri duyara sahip olsaydın bana sormana gerek kalmazdı. Evet güzel ya da maalesef pek beğenemedim diyerek konuyu kapatırdın. Yok bu ay böyle değildi, bu pek inandırıcı değil vs. kelimeler ne kadar egoist olduğunu gösteriyor. Gökyüzü sadece senin pencerenden göründüğü gibi görünmüyor, biraz Astrofizik bilgin olsaydı zaten böyle kalitesiz bir eleştiri yapıp gülünç duruma düşerek insanların sana olan saygısını kaybetmezdin.

Anladım, teşekkür ederim isterseniz RAW dosyalarini da sizlere paylaşabilirim.

Ya bakın şu arkadaş neden bu kadar üstüne alındı bilmiyorum. Ancak ben fikrimi belittim, kimsenin çektiği fotoğrafa alenen sahte demedim, ki sizin bunu kanıtlama zorunluluğunuz da yok zaten.

Ben "İyi olmuş, süper olmuş" diye eleştiri ya da yorum yapmayı seven birisi değilim. Çünkü bunlar gerçekten yapıcı değil, bu hobiyi öğrendiğim büyüklerimden de böyle bir gelenek görmedim ben. Bana gerçek gelmedi, ben de gerçek değil dedim. Siz de gerçek dediniz ve olay o an benim için kapandı. Ama konu ile alakasız bir arkadaşın duyar kasması yüzünden konu büyüyor.

Sağdan soldan duyar kasmayı kendine amaç edinmiş insanlar yüzünden mesaj yazasım gelmiyor artık.

Neden duyar kasacakmışım? Şurada insanlar senin fikrine önem veriyor diye kendini Phil Borges falan sanıyorsun sanırım. Yeteri duyara sahip olsaydın bana sormana gerek kalmazdı...

Hayrola arkadaşım benimle bir alıp veremediğin mi var? İnsanların bilgisini ölçmek, yargılamak sana mı kaldı?

Ben fotoğrafçılığı hobi için yapıyorum, burada insanların beğenmesi ya da beğenmemesi de bana bir şey katmıyor, kazandırmıyor. İnsanlar beni bazen konulara etiketleyip fikirlerimi soruyorlar ya da bir meselede danışıyorlar. Burada da bir arkadaş etiketlemiş, ben de fikrimi sundum. Konu sahibi bir yerde 18-135mm lense sahip olduğunu söylemişti, 135mm ile bu kadar net görüntü elde etmesi şaşırttı beni. Ki sonrasında kendisi de gerçek olduğunu belirtti. Ben de uzatmadım.

Boş duyar kasıyorsun. Ben iyi olmuş / kötü olmuş gibi boş mesaj yazacağım hiçbir konuya girmem bile. Bu yazacağım mesaj da ne beni ne konu sahibini geliştirir. Bir yerde gördüğüm ve bana göre güzel olmayan bir şey varsa, bunu konu sahibine bildiririm. Ben böyle geliştim bu hobide. Senin şurada bana saçma şekilde duyar kasmaya çalıştığın düşüncelerden onlarcasını gördüm ben. "Sahte, çok oynanmış, fotoşop..." bunları çektiğim çok kare için duydum. Ben burada sadece yaptığım işi paylaşıyorum. İnsanlar da bunu beğeniyor ve saygı gösterip konulara etiketliyor, fikrimi soruyor. Ancak ben bu işi insanların tepkileri için değil, sevdiğim için yapıyorum. Mesajımda saygı kaybettirecek bir şey yok ama kaybolursa da önemli değil. Benim amacım insanların gözüne girmek değil. Ki saygı, senin düşündüğün gibi bir şey bile değil zaten.

Konulara girip, duyar kasacak mesajlar arayıp, gereksiz polemik oluşturacağına; sen de yapıcı eleştiri yap da görelim o zaman.

Biraz Astrofizik bilgin olsaydı zaten böyle kalitesiz bir eleştiri yapıp gülünç duruma düşerek insanların sana olan saygısını kaybetmezdin.

Düşüncelerini kendine sakla, tanımadığın insanların bilgi ve becerileri hakkında da bu kadar net konuşma.

Son düzenleme:
Biraz Astrofizik bilgin olsaydı zaten böyle kalitesiz bir eleştiri yapıp gülünç duruma düşerek insanların sana olan saygısını kaybetmezdin.

Birkaç şey daha ekleme ihtiyacı duydum. Bu konu Astrofiziğin değil Astronomi'nin alanıdır. Yıldızlar üzerine çalışmalarım bir yana, 4 sene önce benzer bir makine ve aynı kit lens ile çektiğim bir video da mevcut:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fotoğraf güzel zaten. Ki böyle fotoğraflar kullanmak kötü bir şey değil. Benim kendimin de benzer çalışmalarım var:

Canon EOS 77D_20180105_220405.jpg

Bu tür oynamalar fotoğrafçılıkta bolca yapılır, düzgün yapıldığında çok da güzel olur.

Birkaç şey daha ekleme ihtiyacı duydum. Bu konu Astrofiziğin değil Astronomi'nin alanıdır. Yıldızlar üzerine çalışmalarım bir yana, 4 sene önce benzer bir makine ve aynı kit lens ile çektiğim bir video da mevcut:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fotoğraf güzel zaten. Ki böyle fotoğraflar kullanmak kötü bir şey değil. Benim kendimin de benzer çalışmalarım var:

Bu tür oynamalar fotoğrafçılıkta bolca yapılır, düzgün yapıldığında çok da güzel olur.

Bunun üstüne konuşma yapmaz artık😄

Senin çektiğine inanmadım.

Neden peki. Niye inanmadın?
Şöyle bir açıklık getireyim herkes rahatlasın.
Ay'ı 135mm lens ile çektim. Ayrı olarak arka planı daha öncesinden 50mm ile çekmiştim. Ay'ı arka planın üzerine koydum. İki fotografı ekledikten sonra Photoshop lihtroom ile oynama yaptım. Gerekli Raw dosyaları mevcut inanmak istemiyorsanız bir konu açıp koyabilirim.

Son düzenleme:
Neden peki. Niye inanmadın?
Şöyle bir açıklık getireyim herkes rahatlasın.
Ay'ı 135mm lens ile çektim. Ayrı olarak arka planı daha öncesinden 50mm ile çekmiştim. Ay'ı arka planın üzerine koydum. İki fotografı ekledikten sonra Photoshop lihtroom ile oynama yaptım. Gerekli RAW dosyaları mevcut inanmak istemiyorsanız bir konu açıp koyabilirim.

500px vb. hesabın var mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı