Çözüldü Domain ve bağış almak vergi gerektiriyor mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Türkiye
Sitem için Hostinger sitesinde domain alacağım ama Gemini alırsan vergi ödemen gerekiyor, yurt dışından diyor. Bir de ben sitemden aylık bağışlarla 400 TL kazansam bile vergi ödemem gerekiyormuş. ChatGPT başka diyor, Copilot da öyle. Bilen birisi beni aydınlatsın, ona göre yoluma bakayım.

Çözüm
Devlet, senin gibi küçük yayıncılar için "Sosyal İçerik Üreticiliği İstisnası" Mükerrer Madde 20/B getirdi.
Vergi dairesinden bir yazı alıp bankada özel bir hesap açıyorsun.

Kazandığın 400 TL o hesaba yattığında banka otomatik %15 kesip devlete öder. Geriye kalanı çekersin. Şirket açmana, muhasebeci tutmana, beyanname vermene gerek kalmaz. 2025 için yıllık limit yaklaşık 4.3 milyon TL.
Domain alınca yurt dışına vergi ödemeniz falan gerekmiyor. Vergi konusunda bir sınır vardı hatırladığım kadarıyla.

Devlet, senin gibi küçük yayıncılar için "Sosyal İçerik Üreticiliği İstisnası" Mükerrer Madde 20/B getirdi.

Kazandığın 400 TL o hesaba yattığında banka otomatik %15 kesip devlete öder. Geriye kalanı çekersin. Şirket açmana, muhasebeci tutmana, beyanname vermene gerek kalmaz. 2025 için yıllık limit yaklaşık 4.3 milyon TL.

Çözüm
Devlet, senin gibi küçük yayıncılar için "sosyal içerik üreticiliği istisnası" mükerrer madde 20/B getirdi.

Peki diyelim ki bu ay hiç kazanamadım vergi cekmez değil mi veya bu hesap ücretli mi ben mesela 400TL diyorum belki hiç gelmez sadece kötü tarafından düşünüyorum.

Peki diyelim ki bu ay hiç kazanamadım vergi cekmez değil mi veya bu hesap ücretli mi ben mesela 400TL diyorum belki hiç gelmez sadece kötü tarafından düşünüyorum.
Bunun için özel hesap oluşturuyorsun, o hesaba para yatırınca banka senin yerine vergi kesintisini yapıp devlete ödüyor. Öyle vergi çekme diye bir olay yok. Her para girişinde kesiyor yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı