Dominos pizza boyutları

@Taptic Bana göre herkes aynı sistemi kullansın. En basitinden MPH/KMH v.s. Fakat İngilizler ve Amerikanlar sanırım aynı fikirde değil. Bugün telefonlardan tutun televizyonlara inç üzerinden hesap ediliyor. Bu alışkanlık olduğu için bu şekilde söyleniyor. Şuan insanlar Signal/Telegram yerine Whatsapp kullanmalarıyla aynı nedenden dolayı. Metric birimler benim için daha mantıklı, insanın aklında cismin büyüklüğü oluşuyor.

@Huayra ABD'nin Metrik Sisteme Geçme Fırsatını Karayip Korsanlarının Engellemiş Olması Böyle bir yazı okumuştum zamanında. Belki şartlar farklı olabilirdi gerçekten. :D Imperial sistem hesaplama açısından da çok kötü. Mesela bizim metrik sistemde olduğu gibi 1 tonun onlarda 1000 kg gibi bir hesap yok. Birimlerin katlarında çok büyük bir dert var. Hassas ölçümlerde de metrik sistem öne çıkıyor. Alışkanlıktan bırakamıyorlar resmen.

İnç ile söylüyor ki göze fazla gelsin.
Cm olarak söylese daha büyük gözükür. :D Santimetreden inçe çevirince sayı küçülür, büyümez. Tamamen pizzanın daire olmasından kaynaklı bir kullanım. Ayrıca inç hesaplamak için mühendis olmanıza gerek yok, oldukça kolay. Hesaplayamıyorsan da Google diye bir şey var, giriyorsun yazıyorsun o kendisi çeviriyor sana söylüyor. :)

Türkiye gibi ülkelerde büyük fast food zincirlerinden gerçekten bir şey yenmez. Türkiye'ye özgü kalitesizlik, düşük porsiyon ve fahiş fiyatlarla birlikte fast food'un adına leke sürüyorlar. ABD'deki Coni de bunların kalitesiz olduğunu biliyor (TR'ye göre kaliteli, orası ayrı) ama en azından az paraya hızlı bir şekilde doyabildiği için bunu umursamıyor.

Yemeyin arkadaşlar bunların salçalı pidesini. Gidin aynı fiyata daha kaliteli olduğunu düşündüğünüz butik yerleri tercih edin. Gerçekten bu kadar rezalet bir hizmetle hala piyasada tutunabilmeleri hayret verici.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı