Donanım Arşivi forum incelemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

333365

Yottapat!
Bin Çözüm, Bir Efsane Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru Tam Bir Technopat'sınız! İlk 5 Haneli Mesajınız! Mesaj Sayısında Ender Kişilerdensiniz!
Makaleler
65
Merhabalar, bu yazıma başlamadan önce şunu belirtmek istiyorum ki kesinlikle forum kötüleme gibi bir amacım yok. Bunu bir ürün incelemesi gibi düşünebilirsiniz. Bir süre forumlarını kullandım, eleştiri ve kötü söz olmadan o forum hakkındaki düşüncelerimi belirtmek istiyorum. İlgili forum hakkındaki kötü sözleriniz falan varsa da kendinize saklarsanız sevinirim. Her forum iyi kötü bir şey yapmaya çalışıyor. Benim bu konuyu açmamdaki amaç, o foruma kayıt olmayı düşünen varsa rehber gibi bir şey olmasını istedim bu konunun ve ne bileyim şu forum kötü, bu forumu kullanın vs gibi bir amacım da yok. Kimseyi de farklı foruma yönlendirmiyorum, Kayıt olana niye kayıt oluyorsun ya da o forumu kullanıyorsun diyecek değilim tabii ki her neyse fazla uzatmadan yazıma geçeyim.

Forumlarını bir süre kullandım, 860 civarı yorumum vardı. Sonrasında da @VesemirDayi'nın açmış olduğu forumu eleştiren bir konudaki yöneticilerinin bir yorumuna kahkaha attığım için "Forum içi örgütlenmeden" kalıcı olarak banlandım. Bu süreç içerisindeki olumlu ya da olumsuz bulduğum yönleriyle başlamak isterim.

Forumun artı (+) yönleri:
  • Mesaj için bekleme saniyesi kısa, süresi 15 saniye falan olması lazım.
  • Raporlama süresi de kısa, ek olarak raporlama sınırı da yok.
  • Tasarım normal forum tasarımı, forumda uzun süreli takılanlar için siyah tema da eklenmiş. Bu da iyidir. Forumda yanlış bilmiyorsam "Dimension" ve "Dimension Dark" olmak üzere iki tane tasarım bulunuyor. Karanlık tema olmasını beğendim açıkçası.
  • Raporlara dönüş süreleri hızlı, raporladığım konu ve yorumlara seriden dönüş yapıldı.
  • Yetkilileri ilgili, yaşadığım problemlere hemen yardımcı oldular. Sağ olsunlar.
  • Forumda bulunan kategoriler de yeterli, gerekli başlıklar için forum kategorisi açılmış.
  • Konulara çabuk cevap geliyor, açtığım bir yardım konusu bir saat içerisinde 20'ye yakın cevap almıştı.
  • Forum aktifliği normal, iyi kötü bir aktifliği var. Konular açılıyor, mesajlar yazılıyor. Ölü bir forum değil.
  • Sonrasında da kullanıcılarına özel sistem toplamaları falan oluyor. En son yanlış hatırlamıyorsam belirli bir rütbenin üzerindekilere İtopya'nın işbirliğiyle indirimli bir sistem ayarlayacaklardı diye hatırlıyorum. Onun için şu an başvurularını alıyor olmaları lazım.
  • Forumda çok fazla da kural yok.
  • Forumda imza sistemi yanlış hatırlamıyorsam bulunuyordu.
Aklıma gelen artı yönleri bunlar, bir de eksi (-) yönlerine bakalım:
  • Mesaj yazma süresi kısa olduğu için konulara anlamsız yorum yapanların bir nevi önünü açmışlar gibi oluyor.
  • Forumdaki başlıklar düzensiz. Örneğin bir konuda "Acl yardıma ihtiyacım var" başlıklı konunun olduğunu gördüm. Raporlamama rağmen de başlık aynı kalmıştı.
  • Forumda imla kurallarına pek dikkat edilmediği için yazıları okumak biraz zorlayıcı oluyor.
  • Forum kurallarına göre 6 aydan eski konulara mesaj yazmak yasak yazıyordu. 20-25 gün önce açılan konulara yazdığım için forumdan birkaç kullanıcı beni tehdit etmişti özel mesaj yoluyla. Forum içinde forum gibi bir şey bu, kullanıcılar kendi adaletini sağlamaya çalışıyor gibi geldi bana.
  • Onun dışında çok fazla kural olmadığı için adamakıllı bir düzen de yok.
  • Forumda birçok konunun yanlış kategoride yer aldığını fark ettim.
  • Forumda eski konulara yazdığım için beni yorumda tehdit eden üyeleri de rapor etmiştim. Forumda böyle bir kural bulunmuyor denerekten raporum reddedilmişti birkaç kez.
  • Forumdaki kurallar yetersiz. Kargaşaya sebep oluyor.
  • Technopat.net'teki 6. kural orada yok. Sizin yazdığınız bir mesajı art arda yazabiliyorlar. Bu da konu içerisinde mesaj kirliliğine sebep oluyor.
  • Onun dışında üyelerinin teknolojiye dair olan blgilerini yetersiz buldum. Bilmek ya da bilmemek ayıp değil ancak bilmediği halde sırf yorum sayısını arttırmak adına konulara yazmak ayıp.
  • Onun dışında bir konuda birden fazla soru soranlar ya da konuyla alakasız soru soranlar da oluyor, bunun için yeni bir konu açılmıyor kullanıcı adına. Bence bu da bir eksiklik.
Benim aklıma gelenler bunlar. Dediğim gibi bu yazımı bir ürün incelemesi gibi düşünebilirsiniz, yazımı buraya kadar okuyan kişilere de teşekkürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı