Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlaması Nedir?

Egid Dikmen

Hectopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Macbook Pro 16" M1 Pro Silver
Meslek
Ağa/Paşa
i5-10400F ve RTX 3060 Ti sistem var. Bu ayar, GPU'dan falan bahsediyor. Ne demek bu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam oraya baktım da biraz karışık pek donanımdan anlamam. Kısacası donanıma zarar vermez performans ve gecikme iyileştirmesi yapar yani açayım mı?

Hocam CPU ve GPU algoritmasıyla alakalı bir şey, VRAM'ı Windows değil oyun kendisi kullanıyormuş falan diye duydum fakat bazılarında minik kasmalar yapıyormuş bazılarında minik performans artışı, açıp şansınızı denemekten bir zarar gelmez, performans düşüşü yaşadığınızı hissederseniz kapatırsınız.

''Yeni GPU zamanlama özelliğinin temel görevi ise GPU’nun işletim sisteminden etkilenmeden entegre ve harici ekran kartlarının doğrudan kendi VRAM’ini yönetmesini sağlamak. Bize artısı ise oyunlar, çeşitli video ortamları ve uygulamalarda performans kazançları ve düşük gecikme süreleri olarak geri dönüyor.''

@AJFA Bu ayar mobil GPU'a bu kadar mı etkiler? Sadece oyun değil, masaüstü uygulamalar olsun bilgisayar çok seri performans artışı oldu. Normalde önceden oyunlarda ayarları düşürüp FPS yüksek almak istiyordum ama alamıyordum, bunu etkinleştirdikten sonra oyunlarda FPS artışı olsun ve GPU kullanımı iyileşmesi olsun artış oldu. İşlemci ve GPU arasındaki ilişki gözle görülür şekilde arttırdı. Gecikme gerçekten azaldı, fare çevirince daha hızlı görüntü geldi bu ayarla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…