Çözüldü Donanıma Ayrılmış Bellek Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

erkanbahadir

Kilopat
Katılım
12 Aralık 2014
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu konuyu açmadan evvel kapsamlı bir araştırma yaptım fakat herkesin farklı farklı şeyler söylemesinden dolayı "acaba hangisi tam olarak beni sorunumu anlatıyor" düşüncesi içerisinde boğuldum.

Sonrasında konu açmaya karar verdim. Sorunum:

Yaklaşık olarak 6-7 aydır Acer Aspire E1-571G marka laptop kullanıyorum. (Windows 7 - 32 bit) 4GB RAM var fakat kullanılabilir 2,33 olarak görünüyor. Yani 4 GB RAM'lik cihazda 2GB RAM kullanabiliyorum. Bu durum ilk günden beri var. İlk başlar bunun normal bir şey olabileceğini düşünüyordum ve o yüzden çok üstlemedim.
Fakat artık beni çok rahatsız etmeye başladı.

Şöyle size Kaynak İzleyici'nin görüntüsünü de atmış olayım:

DFipFIg.png


Bu durum normal midir? Normal değilse sorunun nelerden kaynaklanacağını ve neler yapmam gerektiği konusunda beni bilgilendirirseniz çok minnettar kalırım. Şimdiden çok teşekkürler.
 
Sen şimdi güvenli bir şekilde biosu güncelle önce, ondan sonra bir düşün 8 mi 7 mi diye. Bence 8, çünkü çok daha hızlı. :)
 
Sen şimdi güvenli bir şekilde biosu güncelle önce, ondan sonra bir düşün 8 mi 7 mi diye. Bence 8, çünkü çok daha hızlı. :)

Anladım, o zaman 8'e geçme vakti geldi. :) Şimdi Acer'ın sitesinden en son eklenen BIOS güncelleme dosyalarına bakıyorum fakat "for Windows 8" diye bir ibare var. O halde Windows 8'e geçip mi update yapmam gerekiyor hocam?
 
Ekran kartı paylaşımlı. Paylaşılan belleği biostan ayarlanabilir. Bios güncel değilse tabi ki güncelleyin. Zaten normal sistemin Win 8.1 olduğu görülüyor neden eski sisteme geçmiştin?

Şöyle ki, ilk aldığım zaman içerisinde yüklü işletim sistemi yoktu. Ben kendim zor bela Windows 7 32 bit kurdum. Ekran kartı bilgilerim ise şu şekilde:

eIS8vLf.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8.1 64 bit kurarak problemimden kurtulmuş oldum. Şu an RAM'i sorunsuzca kullanabiliyorum tam kapasitede. Destekleriniz için çok teşekkür ederim. :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı