Donanımı Güvenle Kaldır'da VGA görüntü birimini çıkar'a tıkladım ekran kartım gitti

Murat5

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar. Bu foruma ilk mesajım. Youtube kanalınızdaki incelemelerinizi keyifle izliyorum. Bugün sağ alt köşedeki "İşlem Merkezi" kırmızı çarpı işaretlerine kafayı taktım, Intel E2160 işlemcime Cool & Quiet yüklememi söyledi Windows 7. Yükledim ve bilgisayar açılmadı. BIOS pilini söküp taktım ve açıldı, bildirim çubuğundaki şeyleri yoketme çalışmalarıma devam ettim. "Donanımı Güvenle Kaldır ve Medyayı Çıkar" bölümünde "VGA görüntü birimini çıkar" a tıkladım, belki onboard görüntü biriminden bahsediyordur diye, 8800 GTS 512 ekran kartımdan bahsediyormuş. Çıkardı ve gitti, BIOS pilini söktüm taktım, default ayarlara getirdim, BIOS güncelleme rehberinizden P5VD2-VM anakartımın BIOS'unu son versiyon olan 1302 'ye güncelledim, fakat hala harici ekran kartımla bilgisayarı açtığımda görüntü alamadım. Tam güç fan sesi geliyor fakat ekrana görüntü gelmiyor. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarım > Sistem > Aygıt Yöneticisi > Görüntü Bağdaştırıcıları > Donanım Değişiklikleri Tara ile çözeceğini düşünüyorum.
Ekran kartının son güncellemesini baştan kurmanıda tavsiye ederim.

Bilgisayarım > Sistem > Aygıt Yöneticisi > Görüntü Bağdaştırıcıları > Donanım Değişiklikleri Tara ile çözeceğini düşünüyorum.
Ekran kartının son güncellemesini baştan kurmanıda tavsiye ederim.

En son güncel driver'ı yüklüydü kartın, donanım değişikliklerini tara dedim. Bilgisayarı ekran kartı takılıyken açamıyorum onboard kart ile açarken çalışır halde mi ekran kartını takıp buldurmalıyım? Şu an Nvidia kontrol paneline de girmiyor tabi kart takılı olmadığı için. Kart takılıyken tam devir fan sesi geliyor, ekrana görüntü gelmiyor.

Boşa uğraşmadan ekran kartını takın, Biosu default yapın format atın. Bir daha da bilmediğin şeyleri karıştırma ve yükleme.
Ekrana hiçbir görüntü gelmiyor BIOS ekranı bile gelmiyor 8800 GTS 512 takılıyken. Monitör bekleme konumundaymış gibi ışığı yanıp sönüyor. Kartı soküp monitörün D-Sub kablosunu anakarta taktığımda görüntü alabiliyorum. BIOS pilini söküp takınca yine harici kart ile görüntü alamıyorum. Bu arada BIOS'u güncelleyince 2,00 GB Ram yazdığı yerlerde 1,93 GB Ram demeye başladı. Ram'i artık daha iyi tanıdığını mı gösterir?

Format atmadan harddiski bile söksem anakartın görüntü ekranı gelmiyor. Normalde 8800 GTS 512'mi ayda bir fırına atarım, şimdiye kadar 10'dan fazla kez fırınlamışımdır. Son fırından çıkışında yeni bir taktik deneyip fırının içinden çıkartmadan soğutarak, belleklerin üzerindeki fabrikasyon termal bantları söküp oralara da teker teker termal macun sürerek montajlamıştım. Normalde 1 ayı görmeyen kart şu an ikinci ayındaydı. Ama tamamen VGA görüntü birimini çıkar dedikten sonra gitti kart. Bir anda fırına atacak hale gelmiyor normalde, yavaş yavaş mavi ekran olsun görüntüleri yanlış çizmek olsun fırın zamanının geldiğini belli ediyor. Aygıtı çıkar diyene kadar hala hiçbir sorunu yoktu canavar gibi oyundan oyuna geçiyordum. Bu arada BIOS ve tüm güncelleştirmelerden sonra onboard kart ile HD videoların takılmadan oynadığını keşfettim, daha önce harici ekran kartım takılı değilken donarak ilerlemeden HD video izleyemiyordum. Acaba onboard karta bellek tahsis edildiği için mi 2.00 GB ram 1.94 GB ram oldu BIOS güncellemesinden sonra?

Son düzenleyen: Moderatör:
2GB yerine 1.93 gösteriyorsa RAM'i daha iyi tanımaz. Öyle göstermesinin nedeni OB karta VRAM ayırıyor. Kartı söküp OB Kart ile Program Ekle Kaldır'dan nVidia sürücüsünü kaldırın. Sonra tekrar kartı takın ve monitöre bağlayın. %90 800x600 çalışacak ilk başta kart. Sonra internetten 307.83 kod adlı nVidia sürücüsünü indirin.(Bu mesajı atığımda bu sürüm mevcut) Hatta bu linkten direk Sürücüleri Yükle | NVIDIA indireceğin sayfaya ulaşabilirsin.

Şimdi de harddisk'i çıkarayım mı diye soruyor. Böyle temel bileşenlerin "Donanımı güvenli kaldır" kısmında gözükmesi normal mi? :/
4c6g.jpg

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı