Donanımlar gidip sadece kasa çalışıyor

dork777

Decapat
Daha fazla  
Merhaba dostlar. Marvel's Spider-Man 2'yi daha önce oynamış olmama rağmen bugün bir anda monitörde sinyal yok işareti çıktı, klavye ve fareninde ışığı yoktu, sadece kasanın ışığı yanıyordu. Birkaç kez daha denedim fakat hep aynı sorun oldu. Oyun açılıyor biraz oynuyorum ve ardından aynıları oluyordu. Başka oyun denemek için Marvel Rivals'a girdim fakat oyun açılırken yeniden aynısı oldu. Bilgisayarı temizleyip tekrar denedikten sonra monitöre görüntü gelmiyordu kasa ışığı yanıyordu yine sadece. RAM'leri kontrol ettim ve tekrardan açıldı, Marvel Rivals'ta gayet düzgün açılıyor şu an. Marvel's Spider-Man 2'yi açmayı denerken oyun yükleme ekranında kalıyor, açılmıyor. Kasadan da normalden çok daha fazla fan sesi geliyor biraz araştırdım hiçbir şey bulamadım yardımcı olacak, yardımcı olursanız çok sevinirim.

İşlemci, anakart, ekran kartı, güç kaynağı, RAM ve SSD modelini yazarsan daha iyi yardımcı olurum.
Bahsettiğin oyunları hangi çözünürlükte çalıştırdın?
Bahsettiğin üzere bir anda görüntü gidince işlemci fanı dönmeye devam ediyor mu?
Eğer işlemci fanı dönüyorsa erkan kartında problem olabilir.
Ama sistem bileşenlerinin hepsini yazman gerek.

İşlemci, anakart, ekran kartı, güç kaynağı, RAM ve SSD modelini yazarsan daha iyi yardımcı olurum.
Bahsettiğin üzere bir anda görüntü gidince işlemci fanı dönmeye devam ediyor mu?

Ryzen 5 5500.
RTX 3060 Ti.
Anakart: MSI A520M-A Pro.
RAM: G.Skill 16 GB (2x8GB)
SSD: Kioxia 500GB Exceria serisi.
İşlemci fanını kontrol etmedim ekran gittiği zaman onun hakkında fikrim yok maalesef. Dediğim gibi şu anda oyunu açmaya çalışınca yükleme ekranında kalıyor ve fazla derecede fan sesi geliyor.

Güç kaynağını bulamadım ama kasanın linki burada. RAMPAGE SAILOR 4x120mm Rainbow Fanlı 600W 80Plus BRONZE MidT ATX GAMING KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Son düzenleme:
Ryzen 5 5500.
RTX 3060 Ti.
İşlemci fanını kontrol etmedim ekran gittiği zaman onun hakkında fikrim yok maalesef. Dediğim gibi şu anda oyunu açmaya çalışınca yükleme ekranında kalıyor ve fazla derecede fan sesi geliyor.
Ekran kartı sürücüleri güncel mi?
Görüntü gitti ama sistem çalışıyor dedin, ayrıca yüksek fan hızları, yüksek sıcaklıkların belirtisidir. Ekran kartının termal macunlarını yenilemen gerekebilir.
Güç kaynağın kaç watt? Yüksek grafikli oyunlarda ekran kartı watt kullanımını artırır, dolayısıyla güç kaynağının watt değeri düşükse sistem kapanabilir.

Ryzen 5 5500.
RTX 3060 Ti.

Güç kaynağını bulamadım ama kasanın linki burada. RAMPAGE SAILOR 4x120mm Rainbow Fanlı 600W 80Plus BRONZE MidT ATX GAMING KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Tamam güç kaynağı yeterli. Sistem kapanmayıp görüntü gidiyorsa ekran kartında sıkıntı vardır. Ya da kabloda.

Vatana gitsem hallederler mi hocam termal macunu, veya bilgisayarcıya götürmem mi daha iyi olur tanıdık güvenilir bilgisayarcı yok. Vatan götürmeyi düşünüyorum. Daha dün oynarken bile böyle bir sıkıntı yoktu anlamadım nasıl böyle oldu bir anda.

Vatana gitsem hallederler mi hocam termal macunu, veya bilgisayarcıya götürmem mi daha iyi olur tanıdık güvenilir bilgisayarcı yok. Vatan götürmeyi düşünüyorum. Daha dün oynarken bile böyle bir sıkıntı yoktu anlamadım nasıl böyle oldu bir anda.
Sorunu ben tamamen doğru bilemem hocam, çözüm önerisi sunarım sadece. Nasıl yapılacağını bilmiyorsan sistemi komple göster Vatan ya da bilgisayarcıya.

Ekran kartı sürücüleri güncel mi?
Görüntü gitti ama sistem çalışıyor dedin, ayrıca yüksek fan hızları, yüksek sıcaklıkların belirtisidir. Ekran kartının termal macunlarını yenilemen gerekebilir.
Güç kaynağın kaç watt? Yüksek grafikli oyunlarda ekran kartı watt kullanımını artırır, dolayısıyla güç kaynağının watt değeri düşükse sistem kapanabilir.

Tamam güç kaynağı yeterli. Sistem kapanmayıp görüntü gidiyorsa ekran kartında sıkıntı vardır. Ya da kabloda.

Sorunu ben tamamen doğru bilemem hocam, çözüm önerisi sunarım sadece. Nasıl yapılacağını bilmiyorsan sistemi komple göster vatan ya da bilgisayarcıya.

Tamamdır teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı