2 gün önce yıllık bilgisayar temizliği ve birkaç değişiklik için bilgisayarın tüm donanımlarını söktüm. Bilgisayarı topladıktan sonra büyük bir sorunla karşılaştım . Bilgisayar açılmıyordu. Düğmesine bastığımda normalde fan dönüş hızı %100 olması gerekirken (biosa format attığımda hep öyle olur), giderek fan hızı düştü ve başta çıkan o bip bip sesleri çıkmadı . Yardımlarınızı bekliyorum .
Time of this report: 2/7/2014, 19:36:12
Machine name: PC-BILGISAYAR
Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_rtm.101119-1850)
Language: Turkish (Regional Setting: Turkish)
System Manufacturer: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD
HDD led, MB sw, res sw falan var ya, 3. resimde sağ alt köşedeki soketler. Onları kontrol et, çıkar baştan tak ve doğru taktığına emin ol. Öyle dene bakalım. 3 gün önce benim başıma geldi 2-3 saat uğraştım, en son fark ettim ki o soketleri yanlış takmışım.
Soketleri tekrar kitapcığa göre taktım - sadece power sw pini takılıyken bile - faka sonuç aynı. Rami bütün slotlarda tek tek denedim yine olmadı. Güç var fakat bilgisayar calışmıyor acaba anakart statik enerjiden dolayı hasar görmüş veya yanmış olabilir mi?
Arkadaşlar herkese teşekkür ederim. Bütün donanımları suyla yıkadım ve sonra kurulayıp 6 7 saat bekledim. Her şeyi yeniden taktım. Bios jumperı 1 2 konuma getirdim - sıfırladım - . Rami takmadan çalıştırdım - normalde sinyal vermiyordu - ve sinyal verdi . Rami ve ekran kartını takınca sorunsuz bir şekilde çalıştı. Herkeze tekrardan teşşekürler.