Çözüldü Donanımları Çıkartıp Tekrar Taktıktan Sonra PC Açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

To many human

Hectopat
Yer
Hollanda
Daha fazla  
Meslek
Teknisyen
2 gün önce yıllık bilgisayar temizliği ve birkaç değişiklik için bilgisayarın tüm donanımlarını söktüm. Bilgisayarı topladıktan sonra büyük bir sorunla karşılaştım :(. Bilgisayar açılmıyordu. Düğmesine bastığımda normalde fan dönüş hızı %100 olması gerekirken (biosa format attığımda hep öyle olur), giderek fan hızı düştü ve başta çıkan o bip bip sesleri çıkmadı . Yardımlarınızı bekliyorum :(:(.

• Time of this report: 2/7/2014, 19:36:12
  • Machine name: PC-BILGISAYAR
  • Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_rtm.101119-1850)
  • Language: Turkish (Regional Setting: Turkish)
  • System Manufacturer: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD
  • System Model: MS-7367
  • BIOS: Default System BIOS
  • Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+ (2 CPUs), ~2.1GHz
  • Graphics card: ATI Radeon HD4350
  • Memory: 2048MB RAM
  • Available OS Memory: 2048MB RAM
  • Page File: 1870MB used, 2224MB available
  • Windows Dir: C:\Windows
  • DirectX Version: DirectX 11
  • DX Setup Parameters: Not found
  • User DPI Setting: Using System DPI
  • System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
  • DWM DPI Scaling: Disabled

KPdA1v.jpg
KggDrL.jpg
x9z3a9.jpg
eQ50LA.jpg
eXGjMo.jpg
wb1aVY.jpg
KdravZ.png

- - - Güncellendi - - -

Yardımcı olabilecek birisi yok mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Reset tuşuna basın. En önemli nedenleri eledim, anakarta güç gidiyor. Ama sen olmazsa yeniden çıkar tak.

Bugün tekrar topladım fakat sonuç aynı . Reset tuşunu kontrol ettim. Tuşa basınca rest attıyor buda onun düzgün çalıştığını gösterir değilimi?

HDD led, MB sw, res sw falan var ya, 3. resimde sağ alt köşedeki soketler. Onları kontrol et, çıkar baştan tak ve doğru taktığına emin ol. Öyle dene bakalım. 3 gün önce benim başıma geldi 2-3 saat uğraştım, en son fark ettim ki o soketleri yanlış takmışım. :)

- - - Güncellendi - - -

Açıyorsun güç var fakat açılmıyor değil mi?

Parçalar tam olarak yerine oturdu mu ? Birdahakine parçaları takıp sökerken fotoğraflarını çekin. Sizin için çok daha kolay olacaktır.

Soketleri tekrar kitapcığa göre taktım - sadece power sw pini takılıyken bile - faka sonuç aynı. Rami bütün slotlarda tek tek denedim yine olmadı. Güç var fakat bilgisayar calışmıyor acaba anakart statik enerjiden dolayı hasar görmüş veya yanmış olabilir mi?

Statik elektrikten kolay kolay bozulmaz. Benim başıma çok geldi. Eğer sorun bu ise statik elektiriği boşaltmanız yeterli olacaktır.

Arkadaşlar herkese teşekkür ederim. Bütün donanımları suyla yıkadım ve sonra kurulayıp 6 7 saat bekledim. Her şeyi yeniden taktım. Bios jumperı 1 2 konuma getirdim - sıfırladım - . Rami takmadan çalıştırdım - normalde sinyal vermiyordu - ve sinyal verdi . Rami ve ekran kartını takınca sorunsuz bir şekilde çalıştı. Herkeze tekrardan teşşekürler. :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı