Dondurmadan sonra su içmek hastalığı önler mi?

Hocam hafif ılık suyun iyi geldiğini duymuştum fakat ne kadar doğru bilemiyorum.

Eğer hassas bir bünyeniz varsa dondurmayı ılık su ile yavaş yavaş yiyebilirsiniz. Küçükken hep öyle yedirirdi ailem 🤠

Hastadan kastımız nedir? Boğaz ağrısı mı? O zaman çözüm basit çünkü. Diğer türlü:

Hastalığa sebep olan bakteriler ve virüslerdir. Dondurma yemek de soğuk su içmek de sizi hasta etmez. Aşırı soğuk yerseniz boğazınız ağrır. Elinizde çok uzun süre bir buz kütlesini tuttuğunuzda, bir süre sonra elinizin soğuktan ağrıdığını hissedeceksiniz. Bu, hastasınız demek değil.

Böyle durumlarda da dondurmayı yavaş yavaş yemek gerekir. Ilık su elbette ağrıyı dindirmekte işe yarar ama dondurmanın keyfini bölüyor bana göre. Afiyetler olsun.

Dondurma yemek, soğuk içecekler içmek insanı hasta etmez. Doğumsal hastalıklar hariç hastalıklar; virüsler, bakteriler, parazitler ve mantarlar nedeniyle olur.

Soğuğun hastalıklar üzerinde direkt değil indirekt etkisi söz konusudur. Bağışıklık sistemimiz yüksek sıcaklıkta çalışır, düşük sıcaklıkta bağışıklık deaktive olduğu için virüslere, bakterilere, parazitlere ve mantarlara karşı savunmasız hale gelirsiniz.

Kısaca; yediğiniz dondurmada virüs, bakteri vb hasta edici ajan yoksa dondurma hasta etmez. Su içmenize de gerek yoktur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı